Belgacom

7 juni 2002

Twee aandeelhouders stemmen ermee in hun Infosources-aandelen aan Belgacom te verkopen, waardoor Belgacom de drempel van 95 % van het kapitaal en van de stemrechten van Infosources overschrijdt

Op de jaarlijkse gewone algemene vergadering van Infosources (SICOVAM-code : 5416) van vandaag deelde Belgacom mee dat ze met de twee belangrijkste minderheidsaandeelhouders van Infosources een overeenkomst heeft gesloten waardoor zij haar deelname in het bedrijf Infosources op termijn kan verhogen en de drempels van 95 % van de stemrechten en van het kapitaal van Infosources kan bereiken.

Krachtens de overeenkomsten verbinden deze twee aandeelhouders zich ertoe hun volledige participatie in Infosources, goed voor 1,15% van het kapitaal en van de stemrechten van Infosources, op het eerste verzoek van Belgacom en indien en wanneer zij het aangewezen acht, gedurende een periode die loopt tot 24 augustus 2002, aan Belgacom over te dragen tegen een prijs van 0,80 EUR per Infosources-aandeel. Dit komt overeen met een premie van 40 % op de laatst genoteerde koers van Infosources. In ruil voor de blokkering van hun effecten gedurende de looptijd van deze verbintenissen zal hen een totaal maximumbedrag van 147.443 EUR worden uitgekeerd.

Ter herinnering : op dit ogenblik beschikt Belgacom rechtstreeks en onrechtstreeks over 120.848.322 Infosources-aandelen die 94,40 % van het kapitaal en van de stemrechten van Infosources vertegenwoordigen. Indien de hierboven beschreven aandelenoverdracht doorgang vindt, krijgt Belgacom rechtstreeks en onrechtstreeks 95,55 % van het kapitaal en van de stemrechten van Infosources in handen.

Belgacom overweegt, na verwerving van de hierboven beschreven aandelen, en gesteld dat zij meer dan 95 % van de stemrechten en van het kapitaal van Infosources in bezit heeft, bij de marktautoriteiten een plan voor een openbaar uitkoopbod, gevolgd door een verplicht uitkoopbod (squeeze-out) in te dienen. Dit bod zal, overeenkomstig de van kracht zijnde wetgeving, ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Franse "Conseil des Marchés Financiers" en de "Commission des Opérations de Bourse" en zal later het voorwerp uitmaken van een persbericht.