Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-06-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14:55 uur) Vrijdag 07 juni 2002

Kerkrade, dief aangehouden:
Een 16 jarige inwoner van Kerkrade is vrijdag 7 juni 2002 door de politie aangehouden kort nadat hij van een bedrijfsterrein aan de Eygelshovergracht te Kerkrade een Mercedesster van een auto gestolen had.
Een politiepatrouille zag vrijdagmorgen kort na 01.00 uur een jongen vanaf een terrein van een autobedrijf aan de Eygelshovergracht te Kerkrade wegfietsen. Omdat de politie het gedrag van de jongeman niet vertrouwde werd een onderzoek ingesteld. Na een vraag om zijn zakken te legen kwam een Mecedesster daaruit tevoorschijn. Deze bleek vanaf een gestalde Mercedes vanaf het afgesloten terrein van het naast gelegen autobedrijf gestolen te zijn. De jongeman werd aangehouden en aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. Hij bekende de diefstal gepleegd te hebben. Vrijdagmorgen deed de eigenaar van de garage aangifte van de diefstal van een Mercedesster. Na verhoor kon de verdachte huiswaarts.

Kerkrade, harddrugs aangetroffen:
De politie heeft vrijdagmorgen 7 juni 2002 een 33 jarige inwoonster van Koblenz en een 28 jarige inwoner van Lahnstein aangehouden wegens het bezit van 52 gram heroïne.
Een politiepatrouille controleerde vrijdagmorgen omstreeks 01.40 uur een personenauto op de Grensstraat te Kerkrade. Bij de routinecontrole bleek de bijrijdster gesignaleerd te staan omdat zij nog een boete had te voldoen ten bedrage van 51 euro. Zij werd daarop meegenomen naar het politiebureau om de formaliteiten af te handelen. De bestuurder van de auto reed achter het politievoertuig aan. Aan het politiebureau stapte de 33 jarige inwoonster van Koblenz uit het politievoertuig en liep meteen naar de auto van haar vriend toe om zogenaamd een tas te pakken. Zij probeerde echter ongezien voor de politie iets in de auto de gooien. Dit werd echter opgemerkt door een van de politieagenten en er werd een onderzoek naar ingesteld. De vrouw bleek een zakje met harddrugs in de auto te hebben gegooid. Hier bleek 52 gram heroïne in aanwezig te zijn. Zowel de 33 inwoonster van Koblenz als haar 28 jarige vriend woonachtig te Lahnstein werden daarop door de politie aangehouden. Zij zijn ingesloten aan het politiebureau voor verder onderzoek. Vrijdagmorgen zijn zij in verzekering gesteld.

Kerkrade, kipfilet verbrand:
Donderdagavond 6 juni 2002 omstreeks 19.30 uur is in een woning aan de Nieuwstraat te Kerkrade brand ontstaan. De 45 jarige bewoner was in de keuken aan het koken en had een pannetje met kipfilet op het vuur staan. Het koken werd even vergeten en hij verliet zijn woning zonder het vuur van het fornuis te doven. Na een uurtje kwam hij bij zijn woning terug en zag de brandweer voor zijn woning staan. Meteen dacht hij toen aan het niet gedoofde vuur onder het pannetje kipfilet. De brandweer was na een telefoontje van stank- en rookoverlast ter plaatse gekomen en had een sterk rokende en brandende pan uit de woning verwijderd. Na een ruime periode luchten van de woning kon de bewoner opnieuw aan zijn avondeten beginnen. Zijn woning liep gelukkig alleen wat rook en roetschade op.