Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 7 juni 2002 district Oosterhout

Datum: 7/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:
Bromfietser komt ten val
Op 06 juni 2002 rond 21.00 kwam een bromfietster ten val op de Jan Spierweg te Oudendijk (gemeente Woudrichem) De 17 jarige kwam uit Werkendam en was met haar brom-scooter was gevallen. Bij de valpartij waren geen andere partijen/ voertuigen betrokken. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij had lichte verwondingen.

Team Loon op Zand:
Diefstal uit auto te Kaatsheuvel
Op donderdag, 6 juni, is uit personenauto in de Binnenvaert te Kaatsheuvel een tas met inhoud gestolen. De auto was niet op slot. In de tas zat een mobiele telefoon, identiteitsbewijzen, geld, een bankpas, twee Efteling abonnementen en diverse pasjes.

Aangehouden na winkeldiefstal
Een 56 jarige inwoonster van Waalwijk werd op donderdag, 6 juni, omstreeks 14.35 uur aangehouden na het plegen van een winkel-diefstal in de Hoofdpoort te Kaatsheuvel.
De vrouw stal voor een bedrag 2,30. Na verhoor is ze weer in vrijheid gesteld.

Drie auto's uitgebrand te Kaatsheuvel
Op vrijdag, 7 juni, omstreeks 01.30 uur, zijn aan de Mark in Kaatsheuvel drie geparkeerde auto's uitgebrand. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting in een van de autos, waarna ook de andere twee autos vlam vatten. Door de brand kwam een van de autos in beweging. Deze auto rolde via de voortuin van een woning tegen de voorgevel aan. Hierbij ontstond ook schade aan de voortuin en het kamerraam van het betreffende pand. De brandweer bluste de branden.

Inbraak bedrijf Kaatsheuvel
In de nacht van 6 op 7 juni is ingebroken in een bedrijf aan de Tolweg te Kaatsheuvel. Een ruit van het pand werd vernield en een rolluik opengebroken. Uit het bedrijf werd een aantal dozen met zaagmachines weggenomen.

Team Dongen:
Snelheidscontrole
De politie hield op 07 juni 2002 snelheidscontroles gehouden in de gemeente Dongen.
Locatie : s-Gravenmoer, Wilhelminalaan
Tijd : van 07.10 tot 09.10 uur
Passanten : 590
Overtredingen : 71
Hoogste snelheid : 96 km per uur

Locatie : Klein Dongenseweg
Tijd : van 09.50 tot 11.50 uur
Passanten : 445
Overtredingen : 38
Hoogste snelheid : 90 km per uur

Locatie : Eindsestraat
Tijd : van 12.05 tot 14.05 uur
Passanten : 625
Overtredingen : 27
Hoogste snelheid : 70 km per uur

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Personenauto gestolen
De eigenaar van een rode Opel Kadett met het kenteken RN-NR-52 ontvreemd meldde dat zijn auto gestolen was. Hij had zijn auto op 06-07-02 omstreeks 23.00 uur voor het laatst gezien toen de auto geparkeerd stond aan de Rijvoortshoef te Raamsdonksveer. Uit een ingesteld buurtonderzoek is gebleken dat zijn buurtvrouw heeft gehoord dat de auto op 07-06-2002 uur hoorde hoe de auto werd gestart en wegreed. De auto staat inmiddels landelijk als gestolen gesignaleerd.

Team Waalwijk:
Insluiping in woning
Aan de Rembrandtpark in Waalwijk is ingebroken. Vermoedelijk is men op het balkon
geklommen, alwaar de balkondeur open stond. Via deze deur kwam men in de woonkamer uit.
Uit de woonkamer werden twee gevulde portemonnees gestolen.

Team Oosterhout:
Milieu overtreding
Tegen een bedrijf aan de Rederijweg in Oosterhout is op 7 juni 2002 proces-verbaal opgemaakt. Bij een controle van de milieu-regels bleken op het bedrijfsterrein 5 stuks olievaten en jerrycans te staan. Op het terrein stond ook een zeecontainer voor de opslag van olie. Verder stonden gevaarlijk stoffen in een andere container opgeslagen. Deze containers waren niet afgesloten en voldeed vermoedelijk niet aan gestelde richtlijnen. Er was al olie in de bodem gelekt. De directeur is verhoord en tegen het bedrijf is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser komt ten val
Aan de Honderd Bunderweg in Dorst kwam op 07 juni 2002 omstreeks 14.15 uur een fietser ten val. Ter plaatse bleek dat de man vermoedelijk de macht over het stuur had verloren en gevallen was. De onfortuinlijke fietser had een flinke hoofdwond en hij is door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Breda.