Royal Boskalis Westminster N.V.

PERSBERICHT No. 5 / 7 juni 2002

Belangrijke opdracht voor Boskalis in Gotenburgse haven

Papendrecht - Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft een opdracht verworven om toegangskanalen naar de havens van Gotenburg (Zweden) te verbreden en verdiepen. Het project heet 'Safer Fairways to Gotenburg'. De contractwaarde bedraagt ruim 30 miljoen euro. Opdrachtgever is 'the Swedish Maritime Organisation'. Het project start in december 2002 en zal omstreeks februari 2004 klaar zijn.

Vaargeulen verbreden en verdiepen
Het werk bestaat uit twee fasen. Fase 1 bestaat uit het verbreden en verdiepen van de toegangsgeul 'Torshamnsleden'. In fase 2 wordt de 'Böttöleden' verbreed en verdiept.
Hiertoe wordt in totaal circa 10 miljoen kubieke meter klei gebaggerd met hopperzuigers. Ook wordt ongeveer 400.000 kubieke meter rotsbodem gesprongen en gebaggerd. Boskalis Zweden zal door het uitvoeren van deze order een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Gotenburgse haven.

Verdubbeling containervervoer
De Gotenburgse haven heeft zich ten doel gesteld om de capaciteit en veiligheid van de vaarwegen te vergroten. In een later stadium wordt ook de 'Skandiahaven' aanpast om grotere schepen en containerkranen te kunnen herbergen.

Leidende positie
Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met tien belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over 5 continenten. Boskalis heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst. Boskalis heeft een duidelijke groeistrategie die gericht is op versterking van haar marktpositie. De onderneming is sinds de tachtiger jaren met gemiddeld meer dan 10% per jaar gegroeid en het beleid is gericht op voortzetting van deze trend.

Voor nadere inlichtingen:
Ingeborg de Bus - Communicatie Manager
Telefoon: 078 69 69 569 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 489
E-mail: i.a.m.debus@boskalis.nl