Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 7-06-2002 Mediabericht 07 juni 17.10 uur (laatste bericht)

WEERT Winkeldiefstal

WEERT De politie heeft vrijdagmiddag op de Muntpassage een 38-jarige man in de kraag gegrepen voor winkeldiefstal. De man had vlees ter waarde van enkele euros meegenomen zonder te betalen. Daarbij werd hij door winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. Hij kreeg een winkelverbod van 12 maanden opgelegd. Verder kreeg hij met toepassing van snelrecht een boete van 130,- opgelegd.

HAELEN Proces verbaal voor automobilist

HAELEN De politie heeft donderdagavond op de Kraaiakkerweg een 20-jarige automobilist uit Nunhem staande gehouden. Een surveillance zag de man over de Roggelseweg rijden en wilde hem staande houden. Hieraan gaf hij geen gevolg, maar vluchtte via de Kraaiakkerweg, Esdoornlaan, Burg. Honneesingel, Meidoornlaan, Kraaiakkerweg, Irenestraat en de Bernhardstraat en terug naar de Kraaiakkerweg. Daar werd hij klem gereden. Tijdens de achtervolging reed hij door een 30 km zone met snelheden van 70 tot 80 km/uur. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

LIMBURG-NOORD Verkeershandhavingsteam schrijft 451 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Blerick en Tegelen 451 bekeuringen uitgeschreven.

BLERICK - Op de Vastenavondkampstraat zijn donderdag 105 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1480 gecontroleerde voertuigen bedroeg 85 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00. Op de Henriëtte Roland Holstlaan zijn donderdagavond 22 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Bij een verkeerscontrole op de Eindhovenseweg in Blerick en het Zuiderbrug Tracé in Tegelen zijn donderdagavond zeventien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor te hard rijden (11), niet dragen van de autogordel (2) en overige overtredingen (4). Op de Rijksweg zijn donderdagavond 208 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1716 gecontroleerde voertuigen bedroeg 130 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

TEGELEN - Op de Roermondseweg zijn donderdagmiddag 99 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2050 gecontroleerde voertuigen bedroeg 81 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

LIMBURG-NOORD 72 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Tegelen, Gennep, Roermond, Horn en Venray 72 bekeuringen uitgeschreven.

TEGELEN Bij een snelheidscontrole op de Kerkhoflaan zijn vrijdagmorgen 35 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 546 gecontroleerde voertuigen bedroeg 69 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00.

GENNEP Bij een verkeerscontrole op het Europaplein zijn donderdag drie bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (2) en het niet dragen van de helm (1).

ROERMOND Bij een verkeerscontrole op de Andersonweg zijn donderdagavond drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Bij een controle in de binnenstad zijn donderdagavond zeven bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor foutparkeren (4), niet dragen van de autogordel (2) en onjuist gebruik van de mistverlichting (1).

HORN Bij een verkeerscontrole op de Rijksweg zijn donderdag tien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor te hard rijden (9) en het niet dragen van de autogordel (1).

VENRAY Bij een verkeerscontrole in het centrum zijn vrijdag 6 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Op de Veltumse Kleffen zijn vrijdagmiddag acht automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

LIMBURG-NOORD 7 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 6 automobilisten en 1 bromfietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Tegelen, Venray, Weert, Roermond, Belfeld en Gennep.

Op de Rijksweg Noord in Belfeld heeft de politie een 19-jarige automobilist uit Tegelen aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. De man had op de nieuwe rotonde op de Rijksweg Noord een eenzijdige aanrijding veroorzaakt. Onderzoek wees uit dat hij geen rijbewijs had en teveel gedronken had. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd.

Op de Wirosingel in Roermond heeft de politie een 46-jarige bromfietser uit Kessel betrapt op rijden onder invloed. Een surveillance zag de man op de kruising Rijksweg met de Wirosingel door rood rijden. Vervolgens werd hij staande gehouden waarbij bleek dat hij teveel gedronken had. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld en hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

De overige dronken bestuurders kregen rijverboden voor de duur variërend van 1 tot 13 uur.