Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 7 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 7/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM NOORD
Diefstal schoenen tijdens winkelen

Op donderdag 6 juni 2002, tussen 14.00 uur en 14.30 uur, werden in een kledingzaak aan de Dorpsstraat te Halsteren van een klant die kleding aan het passen was, een zojuist gekocht paar damesschoenen ontvreemd.

Vernieling auto met een afbijtmiddel

Op vrijdag 7 juni 2002, tussen 02.00 uur en 11.15 uur, werd op de Dorpsstraat te Halsteren een personenauto vernield door er een vloeibaar afbijtmiddel op te gooien. Op de motorkap werd ter grootte van 50 x 50 cm de lak ernstig beschadigd.

Aanrijding met letsel te Bergen op Zoom

Op vrijdag 7 juni 2002, omstreeks 11.15 uur vond op de kruising Korenberg met de Oostenrijkstraat in Bergen op Zoom bijna een aanrijding plaats tussen een bromfiets scooter en een personenauto. De bromfietser schrok hier zo van dat hij is gaan remmen en daarbij ten val kwam. Zowel de bromfietser als zijn duopassagier droegen geen helm en liepen hoofd- en schaafwonden op. De bromfietser bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

TEAM WOENSDRECHT

Opnieuw aanhouding smartshop Kingston Putte

Op vrijdagmiddag 7 juni 2002, werd tijdens de sluiting van smartshop Kingston aan de Grensstraat te Putte de 25-jarige D.v.W. uit Putte, die zich in de smartshop bevond, aangehouden. Betrokkene was in het bezit van 2 ons weed. Buiten de weed werd tevens een geldbedrag van enkele honderden euro's inbeslaggenomen. De sluiting van de smartshop gebeurde op iniatief van de gemeente Woensdrecht.

Inbraak supermarkt Albert Heijn Putte

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 juni 2002 werd ingebroken in de Albert Heijn supermarkt aan de Antwerpsestraat te Putte. Door de daders werd een ruit vernield, waardoor men zich de toegang heeft kunnen verschaffen. De buit bestond uit sigaretten, sigaren, shag en fotorolletjes. Het juiste aantal en bedrag is nog niet bekend.

TEAM HALDERBERGE

Overtreding alcoholverbod

Op de Ste Bernaertsstraat in Oudenbosch werd gisterenavond een 15-jarige jongeman aangehouden voor overtreding van het alcoholverbod. Hij was op weg naar een schoolfeest en vast alvast begonnen met het drinken van een breezer.

Inbraak

Op een camping aan de Haspelstraat in Hoeven werd in 2 caravans ingebroken. Uit een van de caravans werd een schotelantenne ontvreemd.

Diefstal auto en woninginbraak

Zoals eerder gemeld werden op 23 mei jl. de 21-jarige H.L. uit Hoeven en de 20-jarige G.B. uit Oudenbosch aangehouden te Bosschenhoofd, terwijl ze in een auto zaten die die nacht te Oud-Gastel was ontvreemd. Een en ander lukte pas na een flinke achtervolging door St.Willebrord, Sprundel en Rucphen. Op 30 mei werd als mededader aangehouden de 24-jarige M.v.R. uit St.Willebrord. De 20-jarige G.B. werd inmiddels eveneens gehoord ter zake een woninginbraak op 10 maart aan de Thorbeckestraat te Oudenbosch. Hij bekende deze woninginbraak. Als mededader werd aangehouden de 33-jarige M.T. uit Oudenbosch. Ook hij legde een volledige bekentenis af. De goederen afkomstig van de woningbraak werden teruggevonden bij een doorzoeking in de woning van M.T. en bij diens familie.Tegen H.L. wordt voorts eveneens proces-verbaal opgemaakt voor het 2x tanken zonder te betalen, te Moerdijk en Roosendaal. Hij werd ook nog gehoord over bedreiging en/of stalking van zijn ex en een mishandeling, alle gepleegd te St.Willebrord. G.B. en M.v.R zitten nog in het huis van bewaring; van H.L. is de bewaring geschorst. M.T. is inmiddels in vrijheid gesteld.