Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 11-09-2002
Onderwerp: Bouwen wonen en leefomgeving

Zaterdag 8 juni was het feest in de Diezerpoort. Voor de vijfde maal organiseerde Stad & Welzijn samen met een aantal wijkbewoners, wijkcentrum Dieze Oost en woningcorporatie SWZ het buurtfeest Diezerpoort. Ook de gemeente Zwolle heeft in het kader van het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) een financiële bijdrage geleverd aan het feest. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel de veiligheid en leefbaarheid in wijken te vergroten.

Wijkwethouder Gerard van Dooremolen en wijkmanager Heleen Gansekoele openden het wijkfeest. Dit deden zij door de nieuwste aanwinst voor de Diezerpoort - een fontein - in gebruik te stellen. De fontein krijgt binnenkort een plekje in de vijver van de Paulus Buijsstraat.

Voor elk wat wils
Na de officiële opening ging het feest van start. Het feest bood voor elk wat wils: muziek- en dansoptredens, oud Hollandse en Turkse spelen, een rodeostier en een modeshow waar kleding uit alle windstreken geshowd werd. Voor de kleintjes waren er een kinderkermis, clown, ballonnenwedstrijd en een schminkhoek waar kindersnoetjes werden omgetoverd tot de meest exotische diersoorten. Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Wijkbewoners bemanden diverse eetkraampjes waar hapjes uit diverse landen verkrijgbaar waren. Kortom, een geslaagd buurtfeest waar met veel plezier op teruggekeken wordt.

Overige organisatoren
Naast de gemeente Zwolle hebben andere instanties meegeholpen aan het buurtfeest door een financiële bijdrage of in de vorm van een presentatie op optreden tijdens het wijkfeest. Deze instanties zijn:


* Woningcorporaties SWZ en deltaWonen;

* STT Producties;

* Winkeliersvereniging Hogenkamp;

* Medisport;

* Leger des Heils;

* Turks Trefcentrum.

Externe instanties:
deltaWonen
Onze Buurt aan Zet
Stad & werk
Woningstichting SWZ

Bron: Communicatie
Datum van 10-09-2002 tot 23-09-2002