Ingezonden persbericht


Persbericht:

Spaarndams waterfeest met `De Schipbreuk` en Ponderslaan

Cultuur en volksvermaak gaan prima samen

SPAARNDAM, 1 juni 2002

Schippersrepertoire en spannende scheepsverhalen zijn een trend, mede door de herdenking van de oprichting 400 jaar geleden van de Verenigde Oostindische Compagnie. Het Spaarndams Gemengd Koor sluit hierop aan om op zaterdagavond 8 juni in de sfeervolle omgeving van de Spaarndamse Kolk de cantate "De Schipbreuk" op te voeren.

De Schipbreuk, een humoristische cantate van de componist Johan Wagenaar, verhaalt over een zware storm, een scheepsramp en mensen die aanspoelen op een eiland. Op een luchtige manier vormgegeven, zowel tekstueel als muzikaal. De Schipbreuk werd door Wagenaar op 27-jarige leeftijd gecomponeerd als een persiflage op beroemde collega's uit de tijd van Wagenaar als Mozart, Strauss en Wagner.

De aankleding is in de stijl van het verhaal. De regie is in handen van Claudia Cristern en de belangrijkste rollen worden vertolkt door beroepssolisten als de sopraan Paula de Wit, de tenor Hans van Dijk en de bas Erks Jan Dekker.

De pianobegeleiding is in handen van Rob Broek, dirigent is Wim Leising. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage, om de kosten wat te dekken, wordt op prijs gesteld. Aanvang: 21.00 uur. Bij slecht weer wordt `De Schipbreuk` verplaatst naar de volgende dag om 12.00 uur.

Door het prachtige weer was het traditionele Ponderslaan vorig jaar een spetterend succes. Ook dit jaar is het de bedoeling dat de Spaarndammers het water van de Kolk opzoeken! Met een flink stootkussen zullen dappere dorpelingen elkaar op de ponder te lijf gaan. Stichting Dorpsfeest Spaarndam heeft dit jaar opnieuw een heus water spektakel georganiseerd. Voor de jeugd wordt om 13.00 uur begonnen met Teiltje Varen, de Water Run en Ponderslaan. Er zijn mooie bekers te winnen. Vanaf 16.00 uur begint het Ponderslaan voor de ouderen. Hoofdprijs: een verwenavond voor twee personen aangeboden door Restaurant 't Stille Water.

Er is muziek van discotheek Urgje en er is een springkussen voor de jeugd.

Het belooft weer erg gezellig te worden, dus kom de deelnemers aanmoedigen!

Einde persbericht

Contactpersonen:

Nico van Geldorp 06-22779226 (St. Dorpsfeest Spaarndam)

Riet Vente tel. 0251-236524 (Spaarndams Gemengd Koor)

Meer info: www.dorpsfeest-spaarndam.nl