Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 8 juni 2002

Dagelijkse berichten

Hoogezand: aanhouding na binnendringen woning
De politie heeft vrijdagnacht aan de Parallelweg in Hoogezand een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. De man vernielde de voordeur van de woning van de vriend van zijn ex en drong de woning binnen. De indringer begaf zich naar de slaapkamer van de bewoner. Die wist zich echter in de slaapkamer te verschansen maar ook de slaapkamerdeur werd door de indringer kapot getrapt. De bewoner zag kans om de politie te bellen en vluchtte zijn huis uit. Bij de komst van de politie bleek de dader er vandoor te zijn. Kort nadat de agenten waren vertrokken verscheen de verdachte opnieuw bij de woning aan de Parallelweg en vernielde nogmaals de toegangsdeur. Ook nu werd de politie gebeld maar de dader was weer gevlogen. Hij werd met behulp van een politiehond vrijwel direct aangetroffen in bossages in nabijheid van de woning. De man werd daarop aangehouden. Hij liep bij de arrestatie een beet van de politiehond op. Dat leverde hem een schaafwond en een kapotte trui op. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Scharmer: dronken automobilist tegen vangrail
Op de A7 bij Hoogezand heeft de politie vrijdagavond een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. De man botste ter hoogte van Scharmer met zijn auto tegen een vangrail en reed na de aanrijding door. Getuigen meldden de botsing waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. In verband met het drankgebruik van de man lukte de ademanalyse niet. Daarop is van de man een bloedproef genomen ter vaststelling van zijn bloedalcoholgehalte. De verdachte bedreigde enkele malen betrokken politiemensen. Ook daarvoor krijgt hij, naast voor rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding, een proces-verbaal. De man is voor verhoor ingesloten.

Hoogezand: mannen aangehouden
Na een melding dat er in de Kerkstraat in Hoogezand door twee mannen met een vuurwapen zou worden geschoten heeft de politie vrijdagavond een 21-jarige en een 30-jarige man, beiden uit Noordbroek aangehouden. De mannen werden op basis van door getuigen opgegeven signalementen opgepakt. Ze bleken echter niet in het bezit te zijn van een wapen. Eén van de verdachten verklaarde dat zijn maat het wapen inmiddels had weggegooid in een put. Bij een zoekactie op die plaats werd echter geen vuurwapen gevonden. Ook werden geen patroonhulzen gevonden zodat kan worden aangenomen dat het verhaal over het wapen door de verdachten verzonnen is. Ze zijn na het afleggen van een korte verklaring heengezonden.

Uithuizen: openlijke geweldpleging
Drie mannen in de leeftijd van 30, 31 en 35 jaar, allen uit de gemeente De Marne, zijn vrijdagnacht door de politie aangehouden in de Hoofdstraat Oost in Uithuizen. Getuigen hoorden lawaai en toen zij poolshoogte gingen nemen werden ze door de drie, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerden, uitgescholden. De getuigen zagen ook dat de mannen een ruit van een leegstaand winkelpand kapotsloegen. Ze werden door de gewaarschuwde politie in een café aangetroffen en meegenomen. De verdachten weigerden aanvankelijk hun namen op te geven. Ook weigerden ze een verklaring af te leggen. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Leek: inbraak in ruitersportzaak; buit terecht
Vrijdagnacht werd ingebroken in een ruitersportzaak aan de Zernikelaan in Leek. De politie werd gewaarschuwd nadat het inbraakalarm van de zaak in werking was getreden. Bij de komst van de politie zagen agenten nog net een vrachtwagen en een personenwagen wegrijden. Er werd een achtervolging ingezet waarbij de vrachtwagen door de inbrekers werd achtergelaten op de Oude Postweg werd achtergelaten. De inzittenden van de truck stapten over in de personenauto die met hoge snelheid en met gedoofde lichten in de over de A7 in de richting van Drachten wegreed. De auto wist te ontkomen. In de vrachtwagen werden een groot aantal paardrijdzadels aangetroffen. De vrachtauto bleek te zijn gestolen bij een ander bedrijf aan de Zernikelaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: dronken automobilist tegen vangrail
De politie heeft vrijdagnacht op de Beneluxweg in Groningen een 39-jarige automobilist uit de Stad aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een vangrail was gereden. De man bleek bij de komst van de politie onder invloed te zijn en werd naar het politiebureau gebracht. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.37 promille gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van zeseneenhalf uur.

Groningen: man mishandeld
Een 48-jarige man uit Bellingwolde is vrijdagavond door een onbekende man mishandeld op de Stationsweg in Groningen. Het slachtoffer liep daar en werd zonder aanleiding aangevallen door een man die in gezelschap was van een vrouw/. Een getuige zag beide mannen vechten en toen hij stopte vluchtten de dader en de vrouw. Het slachtoffer liep letsel op een het gezicht en moest door een ambulance naar een ziekenhuis worden gebracht. Bij onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Groningen: man aangehouden
Wegens urineren op straat en het opgeven van een valse naam heeft de politie vrijdagnacht aan de Grote Markt in Groningen een 27-jarige man uit Leidschendam aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man aanstalten maakte om op straat te gaan plassen. Ondanks een waarschuwing van de politiemensen deed de man toch zijn behoefte op straat. Hij kreeg een bekeuring maar gaf een valse naam op. Daarop werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar verstrekte de man zijn juiste personalia. Hij werd na verhoor met processen-verbaal voor plassen op straat en het opgeven van een valse naam heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)