Gemeente Zwolle

33 vrijesectorkavels in de verkoop Stadshagen Datum uitgave: 07-06-2002
Onderwerp :Bouwen wonen en leefomgeving
Op 8 juni 2002 start de gemeente met de verkoop van 33 vrijesectorkavels in Stadshagen. De kavels liggen in gebied De Hagen, een woonbuurt centraal gelegen in Stadshagen en in wijkdeel Frankhuis. De kavels variëren in grootte van 504 m² tot 1163 m² en in prijs van ¤ 136.080,00 tot ¤ 314.010,00 exclusief BTW. De inschrijvingsperiode duurt van 8 juni tot 23 augustus 2002. Als er meer inschrijvingen zijn dan kavels, worden de kavels door middel van loting toegewezen.

Notitie
Omdat er een groeiende belangstelling is voor vrijesectorkavels, is begin dit jaar de notitie vastgesteld met de titel 'De vrijheid van de één, houdt op waar die van een ander begint'. Hierin zijn kwalitatieve doelstellingen opgenomen, die onder meer bedoeld zijn om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar realisatie van individuele woonwensen. De notitie is als eerste van toepassing op De Hagen. De gemeente wil in de vrijesectorbuurt kwaliteit laten ontstaan. Dat betekent dat er aan de kopers randvoorwaarden worden meegegeven die te maken hebben met vormgeving, uitstraling en signatuur. In Stadshagen komen uiteindelijk nog zo´n 200 vrijesectorkavels te koop.

De Hagen
De Hagen heeft een driehoekige vorm en ligt centraal in Stadshagen. Via de centrale groenvoorziening, de voormalige oprijlaan naar kasteel Werkeren, is de buurt georiënteerd op de Weteringzone. De uitstraling van De Hagen wordt gevormd door de groene sfeer. De kavels worden omzoomd met beukhagen, die door de gemeente geplant, en een aantal jaren, onderhouden worden.

Brochure
Belangstellenden kunnen een uitgebreide informatiebrochure, met inschrijfformulier, afhalen bij de Gemeentewinkel aan de Diezerstraat 82 en bij Informatiecentrum Stadshagen aan de Klokkengieterlaan 3. In de brochure staan onder andere de prijslijst, de bebouwingsrichtlijnen en de te volgen procedures.

Bron: Communicatie
Datum van 07-06-2002 tot 13-06-2002