Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 8-06-2002 12.00 uur Persberichten van zaterdag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bestuurder onder invloed ramt lichtmast
HOOGEVEEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 21 jr. man uit Hoogeveen aan. De man reed op de Lomanlaan in zijn woonplaats een lichtmast omver waarna hij doorreed naar zijn huis. Ook reed hij bijna een paar jongens omver die daar liepen. Omdat deze jongens de bestuurder kennen gingen ze bij hem thuis verhaal halen. Hierbij sneuvelde een ruit van een deur. De politie werd gebeld waarna de bestuurder werd aangehouden. Omdat hij ook gedronken had werd een ademanalyse gedaan. Hieruit kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 1,25 promille. De man bekende het doorrijden en werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

Snorfietser onder invloed
HOOGEVEEN - Tijdens een verkeerscontrole hield de politie vrijdagavond op de Hoofdstraat in Hoogeveen een 33 jr. Snorfietser uit die plaats aan. Hij werd bekeurd voor het negeren van het inrijverbod. Toen bleek dat hij gedronken had werd hij aangehouden en werd er op het politiebureau een ademanalyse gedaan. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,3 promille.

Met drank op achter het stuur
MEPPEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Meppel twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Hoofdstraat reed een 39 jr. vrouw met een alcoholpromillage van 0,8 promille. Op het Javaplein een 38 jr. vrouw uit Meppel met een alcoholgehalte van 0,7 promille.

ASSEN - Op de Stationsstraat in Assen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39 jr. vrouw uit die plaats in haar auto met een alcoholgehalte van 1,1 promille. Ook zij werd aangehouden.

Man wenst niet mee te werken
ASSEN - Een 46 jr. man uit Rolde moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter omdat hij een geen gehoor gaf aan een bevel van de politie, zich verzette bij zijn aanhouding en een agent bedreigde. Een bestelbus van de man stond vrijdagmiddag zodanig geparkeerd op de Menning in Assen dat er geen auto`s meer langs konden. Toen agenten een bekeuring uitschreven kwam de verdachte er aan lopen. Hij wilde de auto niet wegzetten. Toen hij ook nog een agent bedreigde werd hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij werd na verhoor op vrije voeten gesteld. Hij ontkent alle beschuldigingen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling
MEPPEL - Op aanwijzing van een 19 jr. jongeman uit Nijeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van Meppel een 20 jr. inwoner van Steenwijk aan. De man wordt verdacht van het kort daarvoor mishandelen van de Nijevener. De aangehouden man had behoorlijk gedronken. Hij is voor verhoor ingesloten.

Brand in schoolgebouw
Politie zoekt getuigen
HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag rukte de brandweer van Hoogeveen uit naar een binnenbrandje in de OBS `t Kienholt aan de Van Leeuwenhoekstraat in Hoogeveen. In een lokaal stond een mand met papier in brand. De hele school stond vol met rook. De brandweer had het brandje snel onder controle. Doordat de brand snel werd ontdekt is waarschijnlijk voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden met alle gevolgen van dien. Omdat er een raam van de school open stond houdt de politie rekening met brandstichting. Mensen die rond 16.00 uur iets gezien hebben bij de school worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogeveen.

Gedeelte gevel weggeslagen door ontploffing
ASSEN - Door nog onbekende oorzaak ontstond er vrijdagavond een ontploffing op de begane grond van een bedrijfspand met bovenwoning aan de Dr. A.F. Philipsweg in Assen. Een deel van een zijgevel werd hierdoor weggeslagen en in het gebouw ontstond aanzienlijke schade. Ook een aantal vlak bij het pand geparkeerde auto`s raakten door rondvliegende brokstukken en glas beschadigd. Er ontstond geen brand. De eigenaar en zijn gezin bewonen de bovenwoning. Zij waren op het moment van de ontploffing thuis. Niemand raakte echter gewond. Het gezin is tijdelijk ergens anders ondergebracht. Vandaag doet de technische recherche nader onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing.

Mest uitrijden
BEILEN - Tegen een 31 jr. landbouwer uit Beilen is vrijdagavond proces-verbaal opgemaakt omdat hij op een weiland aan het Smalbroek mest heeft uitgesproeid. Volgens de boer was de injector die hij normaal gebruikt kapot.