Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 8-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

District Noord

Openbaar dronkenschap
URK Vrijdagmiddag is een 32-jarige man uit Zwartsluis aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij werd aangetroffen aan de Singel en per ambulance voor controle overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Hierna is hij met een proces-verbaal weer heengezonden. Echter, enkel uren daarna werd de man wederom aangetroffen op de Singel. Hij is wederom aangehouden voor openbaar dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau in Lelystad.

Aanhouding baldadigheid
URK Op de Klifweg is vrijdagnacht een 19-jarige Urker aangehouden omdat hij al schreeuwend een lichtmast heen en weer schudde. Na verhoor op het politiebureau is hij weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijden onder invloed
URK Vrijdagnacht is op de Domineesweg een 29-jarige automobilist uit Tollebeek aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij470 ug/l (1,1 promille). Hij is met een rijverbod van 4 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. Op het Rif is vrijdagnacht een 24-jarige bromfietser uit Urk aangehouden omdat hij met teveel alcohol op zijn bromfiets bereed. Op het politiebureau blies hij 455 ug/l (1,0 promille). Daarnaast kregen hij en zijn passagiere nog een bekeuring omdat ze geen helm droegen.

Aanrijdingen
URK Vrijdagnacht is bij een aanrijding op de Klifweg een 17-jarige bromfietsster uit Urk gewond geraakt. Ze haalde een auto in die net wilde afslaan. Ze droeg geen helm en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld voor verwondingen aan het hoofd. De agenten vermoedden dat de bromfiets is opgevoerd en namen de bromfiets voor technisch onderzoek mee naar het bureau.
EMMELOORD Op de Lange Dreef is vrijdagmiddag een 35-jarige motorrijder uit Marknesse gewond geraakt bij een aanrijding met een auto die uit een parkeerhaven reed. De motorrijder probeerde de auto nog te ontwijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. Hij is met letsel aan been en heup overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. DRONTEN Op de Rietweg heeft zich vrijdagmorgen een aanrijding voorgedaan waarbij drie autos betrokken raakten. Een 61-jarige automobiliste uit Dronten wilde vanaf de Rietweg linksaf slaan en remde voor tegemoetkomend verkeer. De automobilist achter haar, een 68-jarige man uit Dronten, zag dat waarschijnlijk te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De auto van de vrouw kwam door de klap op de andere weghelft terecht. De tegemoetkomende 38-jarige automobilist uit Biddinghuizen kon de auto niet meer ontwijken en botste er frontaal tegenaan. De vrouw gaf aan dat ze last had van haar nek. Uit voorzorg is het dak van haar auto geknipt om haar rechtstandig uit het voertuig te kunnen halen. Ze is per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De weg is wegens hulpverlening en bergingswerkzaamheden ongeveer een uur afgesloten geweest.

Gevallen
EMMELOORD Op de Noordzijde is vrijdagnacht een 28-jarige man uit Ens gewond geraakt. Volgens getuigen was hij was onder invloed van alcohol en waarschijnlijk over een paaltje gestruikeld. Hierbij liep hij letsel op aan zijn hoofd. Ambulancepersoneel heeft hem voor behandeling overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.

Doorrijden na aanrijding
DRONTEN Vrijdagmorgen is een 87-jarige automobilist uit Dronten aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op De Rede in botsing te zijn gekomen met een fietsend 5-jarige meisje. Zonder zich te bekommeren om het meisje reed hij door. Op een parkeerplaats aan het Redeplein kwam hij in botsing met een andere auto. Ook hierbij is hij doorgereden. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding verkeersborddieven
DRONTEN De politie heeft vrijdagnacht op de Langstraat twee mannen uit Tollebeek, 21 en 22 jaar, aangehouden op verdenking van diefstal. De agenten zagen hen lopen met een verkeersbord inclusief paal en met vlaggetjes. Het duo is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De goederen zijn in beslag genomen.

Autobrand
BIDDINGHUIZEN - De brandweer heeft vrijdagnacht moeten uitrukken naar de Harderdijk voor een autobrand. Een bestelauto is door onbekende reden in een greppel terechtgekomen en waarschijnlijk in brand gestoken. Van de bestuurder(s) ontbreekt ieder spoor.

District Zuid

Brand tuinhuisje
ALMERE Vrijdagmiddag heeft de brandweer een brand moeten blussen bij een tuinhuisje aan het Jaap Nippad. Het vuur is waarschijnlijk aangestoken. Niemand raakte gewond.

Wietplantage ontmanteld
ALMERE De politie heeft vrijdagmorgen op de Steurstraat een wietplantage ontmanteld. De plantage kwam aan het licht na klachten van stankoverlast. In totaal 468 wietplanten en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen. De politie heeft samen met de gemeente de plantage opgeruimd.

Controle Easy Rider
ALMERE De politie heeft vrijdag op het Stadsweteringpad en het Spoorbaanpad in het kader van het project Easy Rider een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal 37 bromfietsen zijn gecontroleerd en 17 bekeuringen uitgedeeld, voornamelijk voor teveel vermogen (opgevoerd) en het niet dragen van een helm.

Aanhouding vernieling
ALMERE Op de Bottelaarpassage is vrijdagnacht een 28-jarige Almeerder aangehouden voor vernieling. Hij wordt ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd bij een winkelpand. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.