Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 12.30 uur

Bekneld na aanrijding

BENSCHOP Bij een aanrijding op de Reinaldaweg, vrijdag tegen het middaguur, raakten drie mensen gewond. De weg was 2,5 uur in beide richtingen afgesloten.

Een vrachtwagen, bestuurd door een 26-jarige Utrechter, moest uitwijken voor een koelwagen. Hierdoor raakte de vrachtwagen in de berm. De bestuurder corrigeerde vermoedelijk iets te veel met als gevolg dat de vrachtauto tegen een hem tegemoetkomende personenauto botste. De vrachtwagen schoof vervolgens tegen drie geparkeerde autos, kantelde en kwam op de zijkant voor de gevel van een huis tot stilstand.

De bestuurder van de vrachtauto is naar het Antonius-ziekenhuis gebracht; de bestuurder en een passagier van de auto waar hij tegenaan reed, twee 25-jarige inwoners van Jaarsveld, zijn naar het universitair medisch centrum in Utrecht gebracht. Over hun verwondingen is niets bekend. Alle betrokken voertuigen werden zwaar beschadigd.

Schoolruit ingegooid

NIEUWEGEIN Twee Nieuwegeiners van veertien jaar zijn vrijdagavond rond 23.00 uur aangehouden wegens het ingooien van een schoolruit aan de Ratelaar.

De jongens verklaarden zonder reden op weg naar huis de ruit te hebben ingegooid. Dit werd echter gezien door een getuige, die de politie waarschuwde. Kort daarop werd één jongen aangehouden. De ander kreeg spijt van zijn daad, vertelde thuis het verhaal en werd direct naar het politiebureau gebracht, waar hij werd aangehouden. De jongens betalen de schade.

Te hard, te veel op

NIEUWEGEIN Een 32-jarige Nieuwegeiner is zaterdagmorgen rond 01.30 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Surveillerende agenten hoorden en zagen een auto op de kruising Verhoefweg-Batenburg met piepende banden wegrijden. Hij voerde de snelheid op tot rond de 100 km/u, waarop de agenten hem een stopteken gaven. De man gaf direct toe gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 0,8 promille. Met een proces-verbaal verliet hij later het bureau.