Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.30 uur

Inbreker aangehouden

MAARSSEN - Vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een recreatieterrein aan de Maarssenveensevaart achter twee verdachten van een inbraak zou rennen. De politie heeft samen met medewerkers van het terrein nog gezocht maar de mannen waren spoorloos.

Later op de dag kwam hierover wederom een melding binnen. Ditmaal werd een van de jongens op de Herendweg vastgehouden door omstanders. Hij, een 16-jarige jongen uit Zeist, werd overgedragen aan de politie. De tweede verdachte was een weiland in gerend, in een sloot gesprongen en er aan de andere kant weer uitgegaan om vervolgens door bosjes te lopen en de Maarsseveenseplassen in te springen. De zoektocht is hierop gestaakt. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en wordt gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij een poging inbraak op het terrein.

Brand

WOERDEN Omstreeks 01.15 uur kwam de melding bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht binnen dat er een brand woedde in een bedrijf gevestigd aan de Wagenmakersweg. De politie heeft de omgeving meteen afgezet. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met bluswerkzaamheden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Blauwe avond Breukelen en Montfoort

BREUKELEN/MONTFOORT In samenwerking met verschillende diensten als de douane, motorrijtuigenbelasting en de anwb hield de politie vrijdag 7 juni in de avonduren een algemene controle in de plaatsen Breukelen en Montfoort.

In totaal schreef de politie 28 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het onjuist voeren van de verlichting, gladde banden en negeren van een stopteken. Het scooterteam was deze avond ook aanwezig en controleerde op bromfietsen. Zij schreven 35 bekeuringen uit voor onder andere opgevoerde bromfietsen, niet dragen van de helm, geluidsoverschrijding en onjuist voeren van kentekenplaat.

De wegenbelasting controleerde 370 kentekens. Bij iedereen bleek alles in orde te zijn. Door de douane werd in een auto rode diesel aangetroffen in zijn benzinetank. De automobilist (gegevens onbekend) kreeg hiervoor een boete van 500 euro. Een Nederlandse automobilist die in een voertuig met Belgisch kenteken reed, kan rekenen op een naheffing van de belasting van 50%.

Tevens werd er gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. In totaal werkten 297 automobilisten mee aan een blaastest. Niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Lastige dronken jongen aangehouden

WILNIS Surveillerende politieagenten werden vrijdagavond rond 22.45 uur op de Pieter Joostenlaan aangesproken door een groep jongeren. Zij vroegen de agenten of zij niet een lastige dronken jongen mee wilden nemen. Deze jongen, een 21-jarige man uit Wilnis, viel hun al de hele avond lastig. Hierop hebben de agenten de jongen aangesproken op zijn gedrag. Zij hebben hem vervolgens naar huis gebracht. Hij kreeg overigens een bekeuring voor openbare dronkenschap. Een uur later kreeg de politie de melding om weer naar de Pieter Joostenlaan te gaan. Daar trof zij wederom de 21-jarige man aan. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau.