Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-06-2002
1e persbericht 8 juni 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aangehouden voor het onnodig bellen van 112 Zaterdagochtend rond 1.30 uur is in zijn woning aan de Jeroen Boschlaan een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het herhaaldelijk bellen van het alarmnummer 112. Hij had die ochtend ongeveer 25 keer achter elkaar het nummer gebeld met diverse uiteenlopende verhalen. De man sprak met dubbele tong. Zijn telefoon is in beslag genomen en hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Gestolen dinercheques verkocht aan toeristen In Amsterdam zijn vrijdag een 36-jarige Chileense man en een 46-jarige Ecuadoraanse vrouw aangehouden. De verdachten hadden in een restaurant in Amsterdam betaald met gestolen dinercheques. De dinercheques werden op 30 maart weggenomen uit een winkel aan het Stationsplein in Eindhoven. In totaal werden toen 161 dinercheques gestolen. Uit onderzoek is gebleken dat de aangehouden verdachten opgelicht zijn door nog onbekende personen. De man en de vrouw verblijven als toerist in Nederland en werden op het Centraal Station in Amsterdam aangesproken door goed geklede en perfect Engels en Spaans sprekende personen die de dinercheques tegen een sterk gereduceerd tarief aanbieden. De politie onderzoekt de zaak.

Helmond: Automobiliste botst tegen boom
Op de Aarle Rixtelseweg is vrijdagavond rond 19.00 uur een 35-jarige automobiliste uit Geldrop met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw reed vanuit Aarle Rixtel richting Helmond en verloor door nog onbekende oorzaak de controle over haar stuur. De vrouw liep verwondingen aan armen, bekken en hoofd op. Zij is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Bij haar is een bloedproef afgenomen.

Geldrop: Verdachten van vernieling aangehouden
Op de Langstraat is vrijdag rond 18.15 uur een 34-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. Een tweede verdachte werd rond hetzelfde tijdstip op de Dommeldalseweg aangehouden. Beiden worden verdacht van het vernielen van een telefoon en een reclamebord van een horecagelegenheid aan de Langstraat kort voor hun aanhouding. Zij zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Algemene verkeerscontrole
De politie heeft in samenwerking met de Douane tussen vrijdag 22.15 uur en zaterdag 3.15 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de St. Annastraat, de Amer en op de Dieze. Hierbij werd gecontroleerd op alcohol, drugs en wapens. In totaal werden 365 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders werden betrapt terwijl ze teveel gedronken hadden. Bij een 21-jarige bromfietser uit Boekel, die aan de controle probeerde te ontkomen (zie persbericht Bromfietser na achtervolging aangehouden), werd een promillage van 0,80 vastgesteld. Bij een 21-jarige automobilist uit Veghel wees een ademanalyse een promillage van bijna 0,55 uit. Ook werd in zijn auto een mes aangetroffen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Bij een 29-jarige automobilist uit Nijmegen werd een promillage van 0,95 gemeten en bij een eveneens 29-jarige automobilist uit Veghel werd een promillage van 0,55 vastgesteld. De man uit Nijmegen kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De Veghelnaar kreeg een boete van 190 Euro. Bij een 22-jarige automobilist uit Gemert werd een bloedproef afgenomen omdat de ademanalyse mislukte. Hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Ook werd bij zes automobilisten een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen, waarvan de bestuurders afstand deden. Bij een automobilist werd 1,5 XTC-pil aangetroffen. Ook deze is in beslag genomen. Een 24-jarige automobilist uit Helmond werd op de Dieze rond 23.30 uur aangehouden en vervolgens ingesloten op het politiebureau. Bij de verdachte werd een grotere hoeveelheid softdrugs aangetroffen (zie persbericht Verdachten van handel in drugs aangehouden).

Verder werden in nog twee autos wapens aangetroffen, waaronder een vlindermes, een metalen poot en een aanzetijzer. Deze werden in beslag genomen. De bestuurders, een 21-jarige Eindhovenaar en een 24-jarige man uit Geldrop, kregen ieder een boete van 330 Euro.

Gemert/Handel: Bromfietser na achtervolging aangehouden Op de Pelgrimsweg in Handel is zaterdag rond 1.40 uur na een stevige achtervolging een 21-jarige bromfietser uit Boekel aangehouden. De bromfietser negeerde op de St. Annastraat in Gemert een stopteken in het kader van een algemene controle. Hierop werd de bromfietser door de politie achtervolgd. Op de Diederikstraat in Gemert probeerde een motoragent de bromfietser tot stoppen te brengen. De bromfietser trapte op de rem, botste tegen de motorrijder, die hierdoor viel, en ging er weer van tussen. De bromfietser rukte zich tijdens de achtervolging diverse keren los uit de handen van een motoragent die probeerde hem te pakken. Uiteindelijk heeft de bromfietser zich klemgereden in laaghangende takken aan de Pelgrimsweg. Uit onderzoek bleek dat de bromfietser teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,80 weer. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Gemert/Helmond: Verdachten van handel in drugs aangehouden Tijdens de algemene verkeerscontrole is vrijdag rond 23.30 uur een 24-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij de verdachte werd een handelsvoorraad van ruim 15 gram weed aangetroffen en ongeveer 500 Euro. Vervolgens is de woning van de verdachte onderzocht waar hennepresten werden aangetroffen. Verder onderzoek leidde tot de aanhouding van de 47-jarige vader van de verdachte. Dit gebeurde zaterdagochtend rond 3.15 uur in zijn woning aan de Beelsstraat in Helmond. In de woning werden een imitatiewapen, verpakkingsmateriaal, softdrugs en hennepresten aangetroffen. Ook in de auto van de 47-jarige verdachte werd een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen. Alle aangetroffen spullen en de voertuigen van de verdachten zijn in beslag genomen. Het duo wordt verdacht van handel in drugs. De softdrugs werden naar aanleiding van een telefonische afspraak geleverd. Ook aan minderjarigen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Son: Automobilist rijdt met piepende banden over parkeerterrein Op een parkeerterrein aan de 4000 is zaterdagochtend rond 6.50 uur een proces-verbaal opgemaakt tegen een 22-jarige automobilist uit Eindhoven. De man reed met piepende banden rondjes over een parkeerterrein en had vier kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar in zijn auto zitten. Hij verklaarde dat de kinderen op deze manier angst bijgebracht werd.