Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 8-06-2002 Persberichten Politie Limburg Zuid (JK-14.15 uur) Zaterdag 8 juni 2002

Kerkrade; kluis gekraakt
In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 juni werd ingebroken in een bedrijf aan de Spekhofstraat in Kerkrade. Na het vernielen van een ruit kreeg men toegang tot het pand waarna men kans zag de aldaar staande kluis open te breken. Met een bedrag van enkele duizenden euro`s ging men aan de haal. Van de daders ontbreekt totnogtoe ieder spoor.

Heerlen; diefstal met bedreiging
Vrijdag 7 juni om 11.50 uur betrapte de bedrijfsleider van een winkel aan de Geleenstraat in Heerlen een onbekende man in de kantine van zijn zaak. De man had kans gezien in een onbewaakt ogenblik daar naar binnen te lopen. Toen de onbekende betrapt werd, rende hij de winkel uit daarbij achtervolgd door de bedrijfsleider. Op een gegeven moment draaide de verdachte zich om, haalde een schroevendraaier te voorschijn en maakte daarmee stekende bewegingen. De bedrijfsleider koos daarop eieren voor zijn geld en staakte de achtervolging. Achteraf bleek dat de onbekende verdachte uit drie handtassen van het personeel een onbekende hoeveelheid geld en twee mobiele telefoons gestolen had.

Heerlen; dronken bestuurder
Het slingerend rijgedrag over de Palemigerboord in Heerlen van een 38-jarige Heerlense autobestuurder trok zaterdag 8 juni om 02.45 uur de aandacht van de politie. Toen de man gecontroleerd werd, was meer dan duidelijk dat hij alcohol gedronken had. Hij sprak met een zogenaamde dubbele tong en viel bijna uit zijn auto bij het uitstappen. De alcoholtest gaf een promillage aan van 1,85 reden waarom zijn rijbewijs direct werd ingevorderd.

Maastricht; ruim 3900 klonen in beslag genomen
Omdat het vermoeden bestond dat zich in een pand aan de Sandersweg in Maastricht een hennepplantage zou bevinden, stelde de politie daar op vrijdag 7 juni om 14.50 uur een onderzoek in. In een van de vertrekken stonden 250 hennepplanten die gebruikt werden voor het stekken (klonen) van jonge planten. In een ander vertrek werden ruim 3900 klonen aangetroffen. Evenals de benodigde groeiapparatuur werden de planten en klonen in beslag genomen. De elektriciteit bleek ook illegaal afgetapt te zijn. Tegen de 49-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Maastricht; inbeslagname drugs
Omdat de bestuurder van een auto zaterdag 8 juni om 01.00 uur tegen het verkeer in over de van Hasseltkade in Maastricht reed, ging de politie over tot controle. In de auto zaten drie mannen uit Frankrijk van 18-19 en 22 jaar. Een van hen probeerde een plastic zak onder de stoel van de auto te stoppen. Hierin bleek marihuana te zitten. Bij nader onderzoek bleek een andere twee pakken met softdrugs op zijn lijf geplakt te hebben. In totaal nam de politie ruim 600 gram marihuana in beslag alsmede een bedrag van enkele honderden euro`s. De Fransen werden voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht; dronken bestuurder
Omdat hij tegen het verkeer over de Markt in Maastricht reed, werd zaterdag 8 juni om 02.15 uur een 37-jarige Britse autobestuurder door de politie gecontroleerd. De man had een behoorlijke slok alcohol op en weigerde zowel de blaas- als ook de bloedproef. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten. Zijn Engels rijbewijs werd ingevorderd.

Geulle; dronken bestuurster
Zaterdag 8 juni werd om 02.35 uur op de Kuiperstraat in Geulle een 37-jarige vrouw uit die plaats in haar auto gecontroleerd. Omdat ze alcohol gedronken had, moest ze een blaastest ondergaan. Die test leverde een promillage op van 2,01 (4x zoveel als toegestaan). Haar rijbewijs werd terstond ingevorderd.

Born; gewapende overval
Zaterdag 8 juni vond een gewapende overval plaats op een hotel aan de Langereweg in Born. Om 04.40 uur werd de nachtportier in dat hotel geconfronteerd met een gemaskerde man die hem met een vuurwapen bedreigde. Hij eiste geld en loste een schot waarbij de portier overigens niet geraakt werd. Door deze dwang wist de overvaller een nog onbekend bedrag buit te maken. Met de buit rende hij weg in de richting van de Langereweg. Van hem ontbreekt totnogtoe ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.