Politie Midden- en West Brabant

Berichten van het politiedistrict Breda

Datum: 8/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Mishandeling op het Station

In de voetgangerstunnel van het station in Breda werd gisteravond omstreeks 23.00 uur, een 21 jarige inwoonster van Breda door drie onbekende meisjes mishandeld.

Terwijl het slachtoffer in de richting van de Stationshal liep, gooide een van de daders een plastic flesje in haar richting. Toen het slachtoffer hierop reageerde werd zij ingesloten door het drietal. Zonder reden begonnen de drie meisjes op haar in te slaan. Het slachtoffer kwam ten val. Echter dit weerhield de daders er niet van op het slachtoffer in te trappen. Intussen verloor zij haar GSM. Toen de daders ophielden bleek dat de GSM was verdwenen. De daders vluchtten hierna weg in de richting van de Stationshal. De daders zijn waarschijnlijk circa 16 jaar en van Antilliaanse afkomst. Twee agenten van de spoorwegpolitie die in het kader van het VAST (Valkenberg-Station) project gisteravond surveilleerden op en rondom het station hebben nog een onderzoek naar de daders ingesteld doch deze niet meer aangetroffen. De spoorwegpolitie stelt nog een vervolgonderzoek in om de daders te achterhalen.

Breda: Rijden onder invloed

Tijdens hun surveillance zagen agenten, gisteravond omstreeks 23.45 uur, een auto slingerend over de Backer en Ruebweg te Breda rijden. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Onderzoek aan het bureau wees uit dat de bestuurder, een 25 jarige inwoner van Breda, te veel alcohol had gedronken om een auto te besturen. Met een transactie is de man heengezonden.

Surveillerende agenten zagen vannacht omstreeks 03.30 uur op de Ettensebaan te Breda een auto zonder verlichting rijden. Tijdens een door hen ingesteld onderzoek bleek de bestuurster, een 27 jarige inwoonster van Amsterdam, alcohol genuttigd te hebben. Aan het bureau bleek dat zij te veel alcohol had genuttigd om een auto te mogen besturen. Tevens bleek aan het bureau dat de vrouw niet in het bezit was van enig rijbewijs. Voorzien van een dagvaarding werd zij in vrijheid gesteld.

Zevenbergen: Vechtpartij in horecagelegenheid

Bij de politiemeldkamer kwam vannacht omstreeks 00.30 uur de melding binnen van een vechtpartij in een café in Zevenbergen. Ter plaatse zagen de agenten op straat een 30-jarige man uit Hoogvliet met ontbloot bovenlijf en bebloed gezicht. In het café lag een gewonde man op de grond. Dit bleek een 34-jarige man uit Klundert te zijn. Hij was gewond aan het gezicht. De GGD nam de man uit Klundert mee naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek het letsel te bestaan uit een snee in zijn bovenlip en een lichte hersenschudding. Hij mocht het ziekenhuis direct weer verlaten. Volgens omstanders had de 30-jarige man uit Hoogvliet het slachtoffer zonder enige aanleiding geslagen met een bierglas. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Breda: Bromfiets met geweld ontvreemd

Bij de Put aan de Tramsingel in Breda werd vannacht omstreeks 00.00 uur een 40-jarige inwoner van Breda bedreigd door een hem bekende 45 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats (E.N.). Het slachtoffer werd met een mes bedreigd. Toen hij de politie in ging lichten en daarna terug kwam zag hij dat zijn bromfiets was ontvreemd. Bij een ingesteld onderzoek door de politie werd de verdachte op de Marconistraat te Breda aangehouden. De verdachte is een voor de politie bekende DRC-klant. De bromfiets was inmiddels verdwenen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Breda: Schoten afgevuurd in centrum

Door een passant werd gezien dat er vannacht omstreeks 02.30 uur door een man een aantal schoten met een vuurwapen in de lucht werd afgevuurd op de Haven in Breda. De dader maakte deel uit van een groep van 5 personen. De getuige volgde de groep en belde gelijkertijd de politiemeldkamer. De politie trof de groep aan en hield de 5 personen aan. Op de Haven werden een 2 tal patronen aangetroffen. Het vuurwapen werd niet aangetroffen. Het onderzoek wat door de politie werd verricht kon niet aantonen wie de schutter was geweest. De verdachten werden in vrijheid gesteld.

Breda: Passanten onderzoek overval Aldi supermarkt

Vanmorgen heeft de politie van het team Zuid-Oost tussen 07.00 en 08.00 uur met 16 passanten gesproken die vorige week ook rond deze tijdstippen langs de Aldi supermarkt aan de Rijnauwenstraat gelopen waren. De politie verrichtte het onderzoek in verband met de overval vorige week zaterdag, 1 juni 2002. Rond 07.45 uur drongen toen twee gewapende mannen via de achterzijde het winkelpand binnen. Zij bedreigden het personeel en verlieten de winkel met geld en goederen.