Ingezonden persbericht


Utrecht, februari 2002

Persbericht

Voor jongeren vanaf 12 jaar

Safari op de biologische boerderij

Platform Biologica organiseert in samenwerking met de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) een safari op de biologische boerderij voor jongeren vanaf 12 jaar op zaterdag 8 juni. Een ontdekkingstocht naar natuur op het boerenbedrijf

Wel eens in de voetsporen van een das gelopen? Wil je egeltunnels en paddenpoelen van dichtbij bekijken? En weten wat bloeibogen zijn? Ga dan zaterdagmiddag 8 juni mee op safari bij de biologische boer. In vier provincies kunnen jullie met een biologische boer en NJN-excursieleider op ontdekkingstocht naar inheemse wilde bloemen (zoals watergentianen en zwanebloemen) en dieren op het biologisch boerenbedrijf. En je zult veldleeuweriken en boerenzwaluwen op insecten zien jagen boven akkers of weides waar geen chemische bestrijdingsmiddelen gespoten worden. De boer zal ook vertellen over biodiversiteit, groene wegen en weidevogelbescherming. Neem je verrekijker mee want er zijn veel bijzondere vogels te zien! De biologische boeren waar jullie op bezoek gaan, werken nauw samen met Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer.

De boerensafari is voor jongeren vanaf 12 jaar. Voor alle leeftijden organiseert Platform Biologica op zaterdag 22 en zondag 23 juni de Landelijke Open Dagen bij de biologische boer.

Datum: Zaterdag 8 juni, van 13:00 tot circa 17:00 uur

Prijs: Gratis voor Natuurmonumentenleden en NJN-leden, anderen EUR 2,50

Locaties:

Drenthe, familie Bisschop, Kallenkote (vlakbij Steenwijk) FIETS MEENEMEN!

Noord-Brabant, Hemelrijksche Hoeve, Biezenmortel (bij de Loonse en Drunense Duinen)

Noord-Holland, familie Hoeve, Amsterdam

Zuid-Holland, Boerderij Landlust, Alphen aan de Rijn

Vanaf april staat er aanvullende info en routebeschrijvingen op www.platformbiologica.nl/evenementen en www.njn.nl

Wil je mee op boerensafari? Er kunnen maximaal 25 jongeren mee per locatie dus meld je snel aan! Geef je op bij het secretariaat van de NJN:

Landelijk secretariaat NJN, Postbus 9955, 1243 ZS 's-Graveland

035-6559848 (tussen 9.00 en 12.00 uur), info@njn.nl

Voor meer informatie voor de pers:


- Platform Biologica, Ineke Oosting of Ellen Winkel, 030-2339970

- Zie ook onze website, www.platformbiologica.nl.