Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Feestelijke opening vernieuwde Vespuccimarkt

Op zaterdag 8 juni vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde markt in de Vespuccistraat. Om 10.00 uur zal Witte Goudriaan, stadsdeelwethouder marktzaken het nieuwe Vespuccimarkt logo officieel onthullen door het aansnijden van een taart met de afbeelding van het logo erop. Voor het kopende publiek zullen er, zolang de voorraad strekt, petitfour gebakjes zijn met het marktlogo erop.

De marktkooplieden zullen deze dag voor het eerst in hun nieuw aangeklede kramen staan. Alle kramen zijn voorzien van het nieuwe logo van de Vespuccimarkt, met het motto: Ontdek t op de Vespuccimarkt. Met een nieuwe inrichting, een verbeterde uitstraling, meer aanbod en leuke activiteiten, wordt de Vespuccimarkt weer een aantrekkelijke en gezellige markt. De eerste uitbreiding van de markt zal ook al te zien zijn, namelijk een ambulante handelaar met brood, iemand die aangesloten is bij de landelijke organisatie Het Stoepje.

Feestelijk marktweekend

De hele dag verzorgt het uit De Baarsjes afkomstige duo PrimaSo een muzikale omlijsting. Deze straatmuzikanten spelen muziek uit allerlei culturen. Voor de kinderen zijn er ballonnen, kleurplaten en iets lekkers. Ook is er een springkussen aanwezig waar de kinderen zich naar hartelust op uit kunnen leven. Om het feest compleet te maken is er een prijzenfestival. Bij iedere besteding van twee euro krijgt de klant aan de kraam een kaart, die bij de promotiestand kan worden ingeleverd. Om vier uur wordt een aantal aantrekkelijke prijzen verloot.

Op zondag 9 juni is er een jaarmarkt in de Vespuccistraat. Ook dan kunt u op de vernieuwde markt terecht. Op deze koopzondag zijn ook de winkels in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein geopend.
---

© Stadsdeel De Baarsjes - 31/05/2002