PERSBERICHT

8 EN 9 JUNI 2002 Fast & furious weekend drachten

Op 8 en 9 juni opent Vliegveld Drachten voor de eerste keer dit jaar weer de poorten voor de nationale en internationale dragrace elite. Onder de noemer 'Fast & Furious Weekend Drachten' kan twee dagen lang worden genoten van rokende burn-outs, snelle acties en wilde motoren. Alle nationale dragrace klassen komen aan de start om te strijden voor punten in de diverse kampioenschappen. Bij de auto's varieert dit van de Streetmachines tot de snelste 'doorslammers' ter wereld, de Pro Modified kanonnen met hun 11 liter motoren en meer dan 1500 PK. Apart van de Streetmachines is er een speciale klasse ingeruimd voor de 'gewone' streetlegal auto's. Ook wordt tijdens het Fast & Furious Weekend Drachten de eerste ronde verreden van het Open Nederlands Super Gas Kampioenschap. Bij de motoren zijn Streetbikes maar ook nitro gestookte Top Fuel Harley's te bewonderen en is er zelfs een ronde voor het Europees Kampioenschap Super Twin Top Gas in het programma opgenomen. Als klap op de vuurpijl zal de snelste man van Nederland, Lex Joon, op beide dagen een demonstratie verzorgen met zijn 3350 PK sterke Top Methanol Funny Car. Op Circuit Park Zandvoort bracht deze demonstratie van pure kracht het voltallige publiek op de banken. Voldoende redenen derhalve om in het weekend van 8 en 9 juni een bezoek te brengen aan de vliegstrip van Drachten.

Enkele jaren geleden is de landingsbaan van Vliegveld Drachten van een speciale, voor dragracen geschikte, asfaltlaag voorzien. Vorig jaar was Drachten zelfs goed voor een nieuw Nederlands record. Henri Joosten zette met zijn spectaculaire Pro Modified Chevrolet BelAir na 200 meter een tijd van 4,6 seconden en een eindsnelheid van 248 km/u. op de klokken. Ook steeds meer buitenlandse deelnemers weten daardoor hun weg naar Drachten te vinden. Dit seizoen wordt dan ook voor het eerst gestreden om een Open Nederlands Super Gas Kampioenschap. Nu al hebben zich 17 deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en zelfs dragrace mekka Engeland voor het kampioenschap aangemeld. Onder de deelnemers voor het Europees Kampioenschap Super Twin Top Gas bevinden zich rijders vanuit Scandinavië tot en met Italië. Nagenoeg alle klassen zullen rijden over de traditionele dragrace afstand van ¼ mijl (402 meter), zij aan zij, en volgens het aloude dragrace principe, 'wie het eerst over de finish gaat, heeft gewonnen'. Toppunt van snelheid en sensatie wordt ongetwijfeld de demonstratie van Lex Joon met zijn 3350 PK sterke Chevrolet Camaro. Na een spectaculaire burn-out is zijn Top Methanol Funny Car over de ¼ mijl goed voor tijden van 5,8 seconden en eindsnelheden van 400 km/u!

Het Fast & Furious Weekend Drachten is tot stand gekomen door een samenwerking tussen rijdersvereniging Explosion en organisatiebureau Real Race Events Foundation. Deze Stichting heeft zich ten doel gesteld de in een stroomversnelling geraakte dragrace activiteiten in Nederland verder te stimuleren door het organiseren en promoten van dragrace evenementen op een internationaal niveau.

Het Fast & Furious Weekend Drachten wordt gehouden op 8 en 9 juni op Vliegveld Drachten, aanvang op beide dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de zaterdag EURO 10,- voor de zondag EURO 15,- en een weekendkaart kost EURO 20,--. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis.

Voor nadere informatie kunt u ook terecht op internet, www.explosion.nl en www.rref.nl of bellen met Gerda Dijkstra 075-6123164 of 06-54336820

Voor nadere informatie over het Fast & Furious Weekend in Drachten kunt u ook terecht op internet, www.explosion.nl en www.rref.nl of bellen met Gerda Dijkstra 075-6123164 of 06-54336820.

Mocht u fotomateriaal nodig hebben, kunt u ook contact opnemen met Gerda Dijkstra.