NMBS

06/06/02

Hsl-werkzaamheden aan E 19 in Hoogstraten

Op zaterdag 8 juni wordt een werkplatform gehangen aan de brug van de Vlamingstraat over de autosnelweg E19 in Hoogstraten. Daarom kan het autoverkeer in de voormiddag geen gebruik maken van de linker rijstrook richting Breda. In de namiddag wordt gewerkt op de rechter rijstrook en de pechstrook. Wegsignalisatie zal aankondigen dat er richting Nederland slechts één rijstrook beschikbaar is.

Zoals alle bruggen over de autosnelweg E19 moet ook de brug van de Vlamingstraat worden aangepast om de doortocht van de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en de Nederlandse grens mogelijk te maken. Daarom is deze brug sinds vorige week gedurende zes maanden onderbroken voor het wegverkeer.

Het verkeer dient om te rijden via de aangegeven signalisatie. Deze wegomlegging wijzigt in functie van de gelijklopende asfalteringswerken aan de Loenhoutseweg.

Voetgangers en fietsers kunnen steeds de E19 over aan de Vlamingstraat via een tijdelijke loopbrug.

Sinds deze week is de servicezone Minderhout in Hoogstraten gesloten. Het tankstation en het wegrestaurant moeten plaats maken voor de bedding van de hsl. Vlakbij komt er begin juni 2003 een nieuwe servicezone.

© 2002 NMBS