Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 9 juni 2002

Kortbeek scherpt beste seizoenstijd op 400 meter horden aan

Nederlands kampioen Thomas Kortbeek heeft zaterdag 8 juni bij de Internationale Pekkersmeeting in het Belgische Izegem de beste Nederlandse jaarprestatie op de 400 meter horden aangescherpt. De student uit Vught vestigde bij deze Flanders Cup-wedstrijd een nieuw persoonlijk record van 50.76 seconden op de 400 meter horden. In Izegem werd hij derde achter twee Zuid-Afrikanen, ondanks een harde touché op de eerste horde. Met deze tijd bleef hij slechts 0.16 seconden verwijderd van de richtprestatie die hij tweemaal dient te lopen voor deelname voor het EK in München.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt heeft in het Duitse Weissach een gedeeld tweede plaats behaald. Met een hoogte van 4,30 meter overbrugde ze vrijdag 7 juni voor de tweede maal dit seizoen de richtprestatie voor de Europese kampioenschappen in augustus in Duitsland. Winnares werd de Duitse Yvonne Buschbaum met een hoogte van 4,40 meter. De Wilt start aanstaande vrijdag bij Internationale wedstrijden in Kassel (D); vorig jaar won ze deze met een toenmalig Nederlands record van 4,35 meter.
* Janine Kortbeek uit Vught is in Groningen Nederlands kampioen hinkstapspringen geworden in de categorie 45 jaar en ouder. Op dit onderdeel kwam de veteranen tot een afstand van 10,51 meter. Kortbeek won verder zilver bij het verspringen met een afstand van 4,71 meter. Haar trainer en clubgenoot Jeroen Bronwasser werd eveneens tweede op dit onderdeel. Uitkomend in de categorie 40 jaar en ouder sprong hij 6 meter en 38 centimeter.
* De Haarsteegse Anne van der Hurk heeft bij de Gouden Spike-wedstrijden in Leiden zichzelf sterk verbeterd op de 800 meter. De studente werd 9e met een tijd van 2 minuten en 9.71 seconden. Clubgenoot junior Erik Cadée kwam bij het discuswerpen tot een worp van 49,23 meter, waarmee hij derde werd.
* Mark van Maaren uit Helvoirt is als negende Nederlander geëindigd bij de Zwitserloot DAK-run in Groesbeek. Van Maaren werd met een tijd van 32 minuten en 12 seconden 18e achter de snelle Keniaan Felix Limo, die met 27.58 minuten een van de snelste tijden op de 10 kilometer neerzette.
EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht