Gemeente Enschede

B. en W.-bericht 2002- 22

Collegevergadering van maandag 10 juni 2002

Gewijzigd bestemmingsplan Kotman-West, fase 2 (`Kotmanpark') opnieuw de inspraak in.

Het bestemmingsplan Kotman-West, fase 2 is door dusdanig gewijzigd, dat B en W hebben besloten om het plan opnieuw in de inspraak te brengen. Onder de naam `Gewijzigd bestemmingsplan Kotman-West fase 2 (Kotmanpark)' ligt het plan met ingang van 21 juni ter inzage. In verband met de zomervakantie ligt het plan vier in plaats van de gebruikelijke twee weken ter inzage.
Van de reacties op het bestemmingsplan Kotman-West fase 2 is alleen de reactie van woningbouwvereniging De Woonplaats overgenomen. De woningbouwvereniging is bereid de werkplaats op haar huidige terrein af te breken, mits die vervangen mag worden door (praktijk-)woningen en/of kantoorruimte. Omdat de kwaliteit van het plan door dit voorstel beter wordt, is besloten het bestemmingsplan hier op aan te passen. De PPC (Provinciale Planologische Commissie) heeft voorgesteld om het aangrenzende woongebied in het plan op te nemen. Ook dit verzoek is overgenomen. Voor het aangrenzende woongebied was oorspronkelijk het bestemmingsplan Kotman-West ontwikkeld, maar dit plan kreeg geen goedkeuring. Andere, ambtelijke wijzigingen betreffen onder meer een andere plek voor de praktijkwoningen aan de Wethouder Beversstraat en voor enkele geplande kantoorgebouwen, gewijzigde bouwvoorschriften voor de vrije kavels in het plan en de medebestemming van `gestapelde woonbebouwing' voor de kantoortoren aan de Wethouder Beversstraat. B en W vinden de wijzigingen voldoende reden om het bestemmingsplan `Kotman-West, fase 2' onder een andere naam opnieuw te onderwerpen aan een inspraakprocedure. Degenen die al een inspraakreactie hadden ingediend, worden in de gelegenheid gesteld hun eerdere reactie desgewenst aan te passen.

Subsidies voor cultuurfestivals Rockarty en Fiebre del Tango

Het gemeentebestuur van Enschede kent subsidies toe aan twee dit najaar te houden cultuurfestivals. De Stichting Rockarty (die van 26 september tot en met 3 oktober een jaarlijks terugkerend muziek-, theater-, beeldende kunst-, en filmfestival wil organiseren) ontvangt een bijdrage van 9000 euro. 5000 Euro gaat naar tango-festival `Fiebre del Tango', dat 4, 5, en 6 oktober in Enschede wordt gehouden

Rockarty wil in het multidisciplinaire festival sterke verbindingen maken tussen muziek en kunst. Iets dat volgens de initiatiefnemers bij veel festivals onvoldoende gebeurd. Het festival moet daarnaast een ontmoetingsplaats zijn voor professionele en amateurkunstenaars. Op diverse podia, binnen en in de buitenlucht, presenteer Rockarty straks onder andere stomme films met live-muziek, muzikaal begeleide dichters, fotografie, dj's en vj's en klassieke orgelmuziek.

Tangofestival `Fiebre del Tango' is een initiatief van El Tamango, een groep vrijwilligers die samen met de Enschedese Muziekschool lessen Argentijnse tango verzorgt. El Tamango wil (vanwege de sterk gestegen populariteit van de Argentijnse tango na het huwelijk van Prins Willem Alexander en prinses Maxima) haar jaarlijkse tangofestival uitbreiden. Muziek, literatuur, dans en film moeten de inwoners van Overijssel/Euregio kennis laten maken met alle facetten van de tango en de Argentijnse cultuur.