Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 12 juni 2002
Raadsvergadering begint eerder

Op dinsdag 18 juni vergadert de gemeenteraad in het stadhuis. De vergadering begint niet, zoals gebruikelijk, om 19.30 uur maar om 16.00 uur. Dit heeft te maken met het feit dat in deze vergadering het Beleidsplan 2003 wordt besproken.

Voor het begin van de vergadering kunt u het woord voeren over punten die op de raadsagenda staan. U moet dat vooraf melden bij de bode en een formulier invullen met uw naam, adres en het onderwerp waarover u iets wilt zeggen.

De volgende voorstellen staan op de agenda:

* Vaststelling Verordening ambtelijke bijstand
* Vaststelling instructie voor de raadsgriffier
* Voorjaarsnota 2002

* Beleidsplan 2003

* Aangelegenheden met betrekking tot integratie Wvg bij Regionaal Indicatie Orgaan DWO

* Begrotingswijzigingen

Waar is de danseres?

Kort geleden is het beeld 'Danseres' van Pieter van Heerden verdwenen. Het kunstwerk stond op de hoek van de Tulpstraat/Chrysantstraat in Heenweg. Uiteraard heeft de gemeente aangifte gedaan bij de politie. Mocht u het beeld ergens gezien hebben of heeft u tips over de plek waar het beeld mogelijk kan zijn, wilt u dat dan doorgeven aan de politie, tel. 414096.

Voorbereidingsbesluiten

De burgemeester van s-Gravenzande maakt bekend dat de gemeenteraad op 28 mei 2002 heeft verklaard dat:

1. voor het gebied, gelegen ten noordwesten van de Groeneweg en ten zuidoosten van de Galgeweg, op de bij dit besluit behorende tekening door middel van blauwe arcering aangegeven, een herziening van het bestemmingsplan 'Buitengebied' wordt voorbereid;

2. dat voor de percelen kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nrs. 5753, 5856 en 4807, op de bij dit besluit behorende tekening door middel van rode omlijning aangegeven, een herziening van het bestemmingsplan Veilingterrein wordt voorbereid.
Deze besluiten treden in werking met ingang van 14 juni 2002 en liggen vanaf

die datum ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112).

Bouwplannen

I. De heer R.C. Vahl, Karekiet 5, 2693 AT te s-Gravenzande heeft een bouwvergunning aangevraagd voor het verbouwen/uitbreiden van een woonhuis op het perceel Karekiet 5, kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie K, nummer 5379.
Het perceel grond waarop het bouwplan is geprojecteerd valt in het bestemmingsplan 'Nieuwe Vaart' het heeft daarin de bestemming 'Uit te werken woongebied'. Het uitwerken moet echter nog plaatsvinden. Dit bouwplan voldoet aan het ontwerp-uitwerkingsplan 'Nieuwe Vaart', omdat het bouwplan blijft binnen de maximaal toegestane bebouwingsoppervlakte.
Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 13 juni 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. II. De heer J.L. Haaring, Kievit 7, 2693 AJ te s-Gravenzande heeft een melding bouwvoornemen ingediend voor het verbouwen/uitbreiden van een berging op het perceel Kievit 7, kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie K, nummer 5037.
Het perceel grond waarop het bouwplan is geprojecteerd valt in het bestemmingsplan 'Nieuwe Vaart' het heeft daarin de bestemming 'Nog nader uit te werken woongebied'. Het uitwerken moet echter nog gaan plaatsvinden. Dit bouwplan voldoet aan het ontwerp-uitwerkingsplan 'Nieuwe Vaart', omdat het bouwplan blijft binnen de maximaal toegestane bebouwingsoppervlakte. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 13 juni 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het positief reageren op de bouwmelding bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. III. De heer J. van de Weide, Steltloper 2, 2693 AE te s-Gravenzande, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen van een berging en het maken van een doorbraak op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 5214, plaatselijk bekend Steltloper 2.
Het perceel grond waarop het bouwplan is geprojecteerd valt in het bestemmingsplan 'Nieuwe Vaart' het heeft daarin de bestemming 'Nog nader uit te werken woongebied'. Het uitwerken moet echter nog gaan plaatsvinden. Dit bouwplan voldoet aan het ontwerp-uitwerkingsplan 'Nieuwe Vaart', omdat het bouwplan blijft binnen de maximaal toegestane bebouwingsoppervlakte. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 13 juni 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het positief reageren op de bouwmelding bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. IV. De heer F. Vreugdenhil, Poelkade 30, 2691 ME te s-Gravenzande heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een warmteopslagtank op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummer 4303, plaatselijk bekend Poelkade 30.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat op gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden', het bouwen van een warmteopslagtank met een hoogte van 8.30 meter niet is toegestaan.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 7, lid 1, sub e, van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' bevoegd voor het genoemde bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 13 juni 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.
Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

L.J. de Zeeuw

Woning

Kwekerslaan 19

W.A. van Velden

Verbouwen/uitbreiden woning

Naaldwijkseweg 215

K. Vos

Erfafscheiding

Beukenlaan 81

A.J.C. van der Voort

Vergroten glastuinbouwbedrijf

Kapittelland 2

A.J. Metske

Tuinhuisje

Zanddijk 100

R. de Neijs

Verbouwen/uitbreiden woning

Heliotroop 57

C. Poleij

Klokkentoren

Langestraat 181

G. Wever

Vergroten woning

Zeestraat 42

Aangevraagde sloopvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Forest Vastgoed Ontwikkeling B.V.

Betonvloer

Naaldwijkseweg 42

A.J.C. van der Voort

Kassencomplex

Kapittelland 2

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

J.A.C. Valstar

Warenhuis

Groeneweg 179

Verleende sloopvergunningen/meldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Forest Vastgoed Ontwikkeling B.V.

Betonvloer

Naaldwijkseweg 42

J.C.P. van der Voort

Asbest golfplaten (± 6 m2)

Van Rijckevorsellaan 7

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Meldingen

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen.

Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen


* L.T.C. s-Gravenzande, Wattstraat 16 (tennispark)
Besluit glastuinbouw


* Maatschap M.J. Hofman en J.H. Hofman-Noordam, Heenweg 26a
Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen


* A-Repair, Nobelstraat 7 (BU3)

Besluit voorzieningen en installaties


* Westland Energie, Bagijneland 33 (warmtekrachtinstallatie)
* Westland Energie, Maasdijk 43 (gasmeet- en regelset)
Bovengenoemde inrichtingen zijn ontheven van de vergunningplicht als bedoeld in de Wet milieubeheer en moeten voldoen aan de algemene regels van genoemd Besluit.

De meldingen liggen vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu (kamer 112) ter inzage.

Afvalwijzer

Gemeentewerf
Fultonstraat 3
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286

Recycling
Hoflaan 28
Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Recycling

Recycling 's-Gravenzande stimuleert door inzameling en verkoop het hergebruik van in goede staat verkerende huisraad. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan tientallen projecten in derdewereldlanden en landen in Oost-Europa. Meubilair, huishoudelijke apparaten, kleding en gereedschap kunt u brengen naar de Recycling, het liefst op donderdag of zaterdag (zie openingstijden).

Groen of grijs?

Volgende week (17 tot en met 21 juni) worden de grijze minicontainers geleegd.

Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.

Let op: zet minicontainers alleen op de ophaaldag zelf aan de straat. Het is verboden ze de avond ervoor al neer te zetten.

Grof huisvuil

Grof huisvuil is al het huishoudelijk afval dat niet past of hoort in een minicontainer. Voorbeelden: bedden, spiralen, grof tuinafval en tuinmeubelen.

U kunt grof huisvuil op drie manieren kwijt:

* U kunt het zelf wegbrengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden).

* Het wordt gratis op afroep bij u opgehaald. U kunt hiervoor de speciale Grof vuillijn bellen: 421906. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer het wordt opgehaald; dit is afhankelijk van het soort grof vuil.

* Wilt u tussentijds van uw grof vuil af, dan kost dat 34. Dit bedrag moet vooraf betaald worden aan de kassa van de gemeentewerf. Daarna wordt het grof vuil bij u opgehaald.

Grof huisvuil dient zoveel mogelijk gescheiden te worden aangeleverd. Grof tuinafval ontdoen van wortels en grond.

Puin

Voor puin geldt een andere regeling dan normaal grof huisvuil. U kunt het brengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden). De eerste m³ is gratis, voor meer betaalt u 11.30 per m³.

Let op: het puin moet schoon zijn, dus niet vervuild met grond, eterniet e.d.

Chemisch afval

U kunt met chemisch afval terecht bij de gemeentewerf (zie openingstijden) of bij de chemokar die enkele keren per jaar door de gemeente rijdt. De komst van de chemokar wordt altijd apart aangekondigd op deze pagina.

Asbest

Particulieren kunnen asbest gratis afgeven bij de gemeentewerf. U dient hiervoor minimaal 5 werkdagen van tevoren een vergunning aan te vragen in het stadhuis. Het asbest moet verpakt zijn in doorzichtig, niet-luchtdoorlatend materiaal, zoals dik plastic. Dit is te koop bij tuinbouwtoeleveranciers. Asbest platen moeten per stuk zijn verpakt en mogen niet worden gebroken.

Oud papier

Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* Godfried Bomansschool, Spinel 2, van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni;

* De Zandhorst, gebouw Prins Bernhard, Boelhouwerstraat 1, van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni;

* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;

* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;
* de gemeentewerf in de Fultonstraat (zie openingstijden).