Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 10-06-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTEN VAN AUTODIEFSTAL

Zondag zijn drie inwoners van Kerkdriel 23, 26 en 32 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. Het drietal zat in een op de Palmboomstraat in `s-Hertogenbosch geparkeerd staande personenauto die op zaterdagavond bleek te zijn gestolen vanaf de Limietlaan in `s-Hertogenbosch. Het drietal is ingesloten en in verzekering gesteld.

AANRIJDING MET LETSEL

Op de kruising van de Citadellaan met de Jan Heinsstraat en de Zuid Willemsvaart in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch is zondagmiddag een 25-jarige bromfietser gewond geraakt. De man kwam in botsing met een vanuit de Jan Heinsstraat de kruising oprijdende personenauto, die werd bestuurd door een 25-jarige inwoner van Veghel. De bromfietser is met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

MISHANDELD

Een 18-jarige bromfietser uit Vught is zondagavond op de Vughterweg in `s-Hertogenbosch mishandeld door drie hem onbekende personen. De bromfietser had op het Heetmanplein kort achter een personenauto gereden. De bestuurder van die auto stoorde zich daar kennelijk aan want een stuk verderop werd de bromfietser klem gereden. Door drie inzittenden werd hij vervolgens mishandeld. Het slachtoffer heeft zich met diverse bulten, bloeduitstortingen en ontvellingen onder doktershandeling moeten stellen. De politie heeft later in hun woonplaats Vught drie verdachten van 25, 20 en 19 jaar oud terzake openlijke geweldpleging aangehouden.

HENNEPKWEKERIJ

De politie trof afgelopen nacht in een woning aan de Schilderstraat in `s-Hertogenbosch bij toeval een kleine hennepkwekerij aan. Agenten werden ter assistentie geroepen bij een echtelijke ruzie in het pand. De ruzie was inmiddels beeindigd maar de agenten namen een sterke henneplucht waar. Met toestemming van de 21-jaruge bewoner is een onderzoek ingesteld. In de woning bleek een kleine kwekerij in werking. Deze is ontmanteld. Verder is nog een zak met ongeveer 100 gram gebruiksklare hennep in beslaggenomen.

MOTORFIETS GESTOLEN

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Albert Plesmansingel in `s-Hertogenbosch een paarse motorfiets van het merk Aprilla voorzien van het kenteken MD-JG-65 gestolen.

MUNITIE DUITSE STELLING AANGETROFFEN

Vrijdagmiddag zijn bij graafwerkzaamheden aan de Gravin Helenastraat in Bokhoven een groot aantal hulzen van geweerkogels aangetroffen. De werkzaamheden vonden plaats in verband met kabelwerkzaamheden in opdracht van een elektriciteitsmaatschappij. In het weekend kreeg de politie signalen dat kinderen op die plaats met metaaldetectoren aan het zoeken waren geweest en ook scherpe patronen hadden aangetroffen. Deze munitie is inmiddels door het Explosieven Opruimings Commando veiliggesteld. Op advies van de EOC zijn in opdracht van de burgemeester van `s-Hertogenbosch de graafwerkzaamheden tijdelijk stilgelegd. De aannemer mag de werkzaamheden weer hervatten onder de volgende voorwaarden: * De aannemer moet een afzetting realiseren * De werkzaamheden moeten worden verricht onder deskundig toezicht (de aannemer heeft van deze deskundigen in dienst) * Het opgegraven zand moet worden gezeefd * En er mag alleen worden gegraven met een beschermde graafmachine Middels de schoolleiding van de nabij gelegen Jenaplanschool zullen de ouders worden geinformeerd over de vondst van de munitie en de zoekactiviteiten in het weekend van een paar kinderen. Op de school kan eventueel door kinderen gevonden kleine munitie in een stalen bak worden gedeponeerd. Indien er kinderen onverhoopt in het bezit mochten zijn van grotere stukken munitie, dan is het niet raadzaam deze te verplaatsen. Het advies is om dan contact op te nemen met de EOC en/of de politie. Het vermoeden bestaat dat de munitie afkomstig is van een Duitse stelling van waaruit men in de Tweede Wereldoorlog de polder kon bestrijken.