Politie Midden- en West Brabant

Breda: Twee mannen aangehouden op Stationsplein

Datum: 10/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vanmiddag hebben omstreeks 17.10 uur agenten van de Dienst Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten op het Stationsplein te Breda in het kader van de Algemene Politie Verordening twee personen aangehouden. De verdachten, respectievelijk een jongen van 14 jaar uit Breda en een 19-jarige man uit Breda hielden zich zonder redelijk doel op een voor anderen hinderlijke wijze op nabij de ingang van een restaurant.

De agenten van de Spoorwegpolitie vroegen uit voorzorg assistentie aan van de Bredase politie. De vader van de 19-jarige verdachte was het namelijk niet eens met de aanhouding van zijn zoon en bemoeide zich daarmee. Een van de agenten nam als voorzorgsmaatregel de Pepperspray ter hand. Uiteindelijk konden de verdachten, zonder dat het incident escaleerde, worden afgevoerd.

De verdachten zijn overgebracht naar het districtsbureau van politie aan de Mijkenbroek te Breda en zijn daar voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Zij zijn daarna voorzien van een bekeuring en weer in vrijheid gesteld.

De Bredase politie en de dienst Spoorwegpolitie van het KLPD surveilleren frequent op en rondom het Station en het stadspark Valkenberg in het kader van het project VAST (Valkenberg-Station). Het project richt zich met name op het terugdringen van de overlast veroorzaakt door drugsgebruikers en dealers, daklozen, zwervers en alcoholisten. Op dit moment ligt de prioriteit met name op het terugdringen van het dealen en het zich zonder redelijk doel op voor anderen hinderlijke wijze op houden bij en in het station. In overleg met de Officier van Justitie te Breda wordt tegen het op dergelijke wijze rondhangen opgetreden in het kader van de Algemene Politie Verordening.