Gemeente Tiel


Flipje- en Jammuseum brengt toeristenstroom naar Tiel op gang

De komende maanden zullen meer dan 3000 buspassagiers een bezoek brengen aan het Flipje- en Jammuseum en de binnenstad van Tiel. De directie van het museum heeft met een reisorganisatie een contract gesloten voor wekelijkse bustochten naar Tiel gedurende de zomermaanden. De bussen maken een dagtocht, die eindigt met een uitstapje naar Tiel, waar de passagiers in de gelegenheid worden gesteld zowel het museum als de binnenstad te bezoeken. De eerste bus arriveert maandagmiddag 10 juni aan de Waalkade in Tiel.

Om het bezoek aan de binnenstad te stimuleren, biedt Stadspromotie Tiel elke passagier een brochure aan met informatie over bezienswaardigheden in de binnenstad, een plattegrond en een viertal waardebonnen, die recht geven op kortingen en aantrekkelijke aanbiedingen bij twee winkels (Blijdesteijn Mode en banketbakker Roel Schroot) en twee horecabedrijven (Lunchroom De Betuwe en IJs & Co). Deze zaken liggen elk in een andere straat van de binnenstad, zodat een zo groot mogelijke spreiding van de bezoekers aan de stad wordt bereikt. Jan Beijer van Stadspromotie verwacht dat ook andere middenstanders bij de waardebonnen-actie zullen aanhaken. Hij is dan ook van plan de brochure uit te breiden tot een boekje met enkele tientallen coupons.

Arnold de Kock, directeur van het Flipje- en Jammuseum, heeft inmiddels al weer nieuwe contacten in de reiswereld en verwacht daarom dat het nu geboekte aantal van 3000 buspassagiers in de nabije toekomst nog verder zal toenemen.

Wethouder van cultuur Willem Gradisen, die het Flipje- en Jammuseum op 13 april 2002 opende, sprak daarbij de verwachting uit dat het nieuwe museum de toeristische aantrekkingskracht van Tiel flink zal vergroten. Hij is er dan ook verheugd over dat er in dit opzicht nu al zoveel resultaat wordt geboekt. De wethouder zal maandagmiddag bij het museum aanwezig zijn om de passagiers van de eerste bus welkom te heten.