Provincie Drenthe

Enquête herindeling van start

Assen, 7 juni 2002
Persberichtnummer 02-060



Volgende week start onderzoeksbureau B&A Groep in opdracht van de provincie Drenthe met de telefonische enquête over de herindeling. Gedurende twee weken worden 1200 willekeurige burgers gebeld. Zij worden gevraagd naar hun mening over verschillende aspecten van de gemeentelijke herindeling die per 1 januari 1998 van kracht werd. In de vragenlijst komen de aanspreekbaarheid, bereikbaarheid en het imago van de Drentse overheden aan de orde. De resultaten zijn onderwerp van de agenda in de rondetafelgesprekken die het bureau dit najaar gaat voeren met gemeenten, provincie en maatschappelijke organisaties in Drenthe. De bedoeling is om zo tot concrete verbeterpunten te komen.

De beantwoording van de vragen neemt tussen de 10 en 15 minuten van de respondent in beslag. De resultaten van het onderzoek worden na afloop van de evaluatie gepubliceerd op de website van de provincie Drenthe, www.drenthe.nl.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl