Gemeente Vlieland


Nieuws


- publicatieborden


- vrijstelling winkeltijden

PUBLICATIEBORDEN
Op verschillende plaatsen in en rond het dorp hangen publicatieborden. Deze borden worden door medewerkers van de dienst gemeentewerken onderhouden en zonodig gerepareerd. De borden zijn bedoeld voor niet-commerciële publicaties van verenigingen, aankondigingen van optredens en evenementen en/of andere openbare bijeenkomsten. Het blijkt dat de borden regelmatig worden gebruikt door ondernemingen en bedrijven als reclamezuil. De borden zijn echter niet bestemd voor reclame-uitingen of andere aankondigingen met een commerciëel karakter.
Dit soort mededelingen zullen de komende tijd dan ook weer worden verwijderd door de medewerkers van de dienst gemeentewerken.
Vrijstelling winkeltijden
De gemeenteraad van Vlieland heeft in 2000 middels een wijziging van de winkeltijdenverordening besloten toe te staan dat gedurende een aantal maanden van het jaar de winkels op zondag open mogen zijn. Deze vrijstelling geldt voor de zondagen in de maanden juni, juli en augustus. De winkels mogen op deze zondagen geopend zijn tussen 13.30 en 17.00 uur.