Creative Protection, beste mini-onderneming van Nederland
Amsterdam, 8 juni. In het hoofdkantoor van de ABN AMRO hebben 8 studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen de eerste prijs behaald in de verkiezing van mini-onderneming van het jaar. Hierdoor mogen zij op 11 augustus Nederland vertegenwoordigen op de Europese verkiezing 'European company of the year' in Parijs.

Een jaar geleden is het achttal bij elkaar gekomen. De school biedt het project mini-onderneming ( een gezamenlijk initiatief van de werkgeversorganisatie VNO/NCW, MKB-Nederlnad en ABN AMRO) aan, waar alle studenten van de HAN vrijwillig aan mee kunnen doen. Studenten krijgen hiermee de mogelijkheid om gedurende een schooljaar zelf een onderneming te starten en te runnen.

Een van de ondernemers had afgelopen zomer een laptop gekocht en was op zoek naar een goed beschermend vervoersmiddel. Geen van de tassen voldeed aan de wensen. Ze waren te groot, te lelijk of ze beschermden de computer niet goed. De Bag-Top is en doet precies het tegenovergestelde. De Bag-Top is een aluminium design koffer, aanpasbaar aan de wensen van de klant die er voor zorgt dat de laptop tijdens het transport ultiem beschermd wordt. De Bag-Top is gebruiksvriendelijk; het kan op twee manieren worden gedragen, met een handvat en met een afklikbare schouderband. Uitgebreid en langdurig marktonderzoek wees uit dat er voor de Bag-Top een potentiële markt was. We hebben de koffer toen met een speciaal computerprogramma ontworpen en zijn met de tekeningen naar een gespecialiseerde leverancier gegaan om op deze manier de kwaliteit van onze product te waarborgen. Het product was geboren.

Door 120 aandelen te verkopen aan vrienden en familie kregen de studenten een startkapitaal van drieduizend gulden. Inmiddels zijn er 69 Bag-Top's a ¤ 113,- verkocht. Het succes van de onderneming van Stefan Melchers (22, Management, Economie en Recht), Anthony Schuijt (21, Bedrijfseconomie), Wouter Hartman (19, Personeel en Arbeid), Annemarie van Grunsven (18, International Business and Management Studies), Matthijs van der Putten (21, IBMS), Jasper Maarse (20, Werktuigbouwkunde), Willem Nerkens (18, Werktuigbw) en Remco Suijkerbuijk (19, Autotechniek), is te danken aan de grote diversiteit aan opleidingen. Hetgeen betekent dat iedereen op zijn eigen vakgebied specifieke kennis kan inbrengen. Zo krijgen alle vaardigheden die voor het ondernemerschap vereist zijn deskundige aandacht. De studenten krijgen begeleiding van een docent van school, iemand uit het bedrijfsleven en een accountant.

De laptop koffer van Creative Protection was een van de allerbeste producten gepresenteerd op de landelijke Marktdag in Den Haag op 26 januari jl. waaraan 270 mini-ondernemingen deelnamen. Daarnaast vond de jury ook de actieve presentatie van de onderneming dermate in orde dat zij zichzelf en de koffer mochten gaan promoten op de International Trade Fair in Newcastle op 17 maart jl. Ook in Newcastle werd een succes behaald. Creative Protection werd beloond met de 'Europe's best Sales & Marketing Award'. De dag daarop streden de ondernemers voor titel de beste mini-onderneming van Overijssel en Gelderland. Ook deze titel werd hun toegeschreven.

Met deze titel op zak plaatste Creative Protection zich voor de nationale slotmanifestatie te Amsterdam. Na de nodige voorbereidingen te hebben gedaan werd Creative Protection winnaar van de 7 best genomineerde ondernemingen van Nederland. Creative Protection werd door een vakkundige jury beoordeeld, de jury bestaat uit Dhr. P. Kwant, ABN AMRO, Dhr. A. van Eijden, algemeen directeur Ajax, Mevr. I. van Haaren, zakenvrouw van het jaar 2002, Mevr. M. Hansink, vice-voorzitter Jong Management en Dhr. J. Nijhuis, voorzitter Limburgse Werkgeversvereniging. "Verkoopgericht gedrag in de stand, een absoluut top jaarverslag, buitengewoon origineel en prachtig design, hoge sensitiviteit", aldus de jury. De gehele dag werd door Astrid Joosten gepresenteerd. Creative Protection heeft hiermee een plaats bemachtigd voor de Europese finale te Parijs d.d. 8 aug. Ook hier zijn zij als onderneming vastbesloten weer hoge ogen te gooien bij het publiek en de jury.

Meer informatie op:
www.miniondernemingen.nl
www.creativeprotection.cjb.net

Voor een foto van Marc Pluim en vragen kunt u contact op nemen met onze algemeen directeur, Stefan Melchers tel: 06-21893473.

Wouter Hartman

Creative Protection