ANGO

nationale ANGO-collecte

persbericht

10-15 juni: nationale ANGO-collecte

Alleen een ander, denkt u?

Iedereen kent wel iemand die gehandicapt is. Mensen met een rollator, een rolstoel, een hoorapparaat, noem maar op. De handicap is hen vaak gewoon overkomen. Ook een chronische ziekte kun je zomaar krijgen. Gebeurt dit alleen een ander, denkt u? Het kan iedereen overkomen. De Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO) houdt in de week van 10 tot en met 15 juni haar nationale collecte voor mensen met een handicap.

De bijna twee miljoen mensen met een functiebeperking in Nederland doen doorgaans volledig en gelijkwaardig mee in de samenleving. Zij willen hierbij hun leven inrichten zoals ieder ander. Zij hebben hiertoe helaas nog lang niet altijd dezelfde mogelijkheden als niet gehandicapten.
Door hulpmiddelen en dankzij diverse regelingen, wordt een deel van de belemmeringen die mensen met een handicap ondervinden, weggenomen. Helaas blijkt dit echter lang niet altijd voldoende. Mensen vallen dan net buiten een regeling, of komen voor kosten te staan die nergens vergoed worden. De opbrengst van de ANGO-collecte is bedoeld voor deze mensen. ANGO beschikt over het CBF-keur van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het geld komt dus gegarandeerd goed terecht. Duizenden mensen werden al geholpen dankzij de ANGO-collecte. Zo kon iemand een bed aanschaffen dat elektrisch om hoog en omlaag kan. Anderen werden tegemoet gekomen in de kosten voor vervoer. Ook werd al geld toegekend om materiaal te kopen zodat de hobby weer kon worden uitgevoerd. Laat de collectanten niet voor niets bij u aan de deur komen maar help ANGO een handje en geef.
ANGO is een organisatie met ruim 17.000 leden. Mensen met een handicap die zelf opkomen voor hun rechten. ANGO heeft een website, www.handicap.nl, die mensen met een handicap algemene informatie biedt. Ook geeft zij het blad Aan Zet uit. Daarnaast kunnen leden bij ANGO terecht voor belastingadviezen en juridische bijstand. Je hoeft geen lid te zijn van ANGO om een beroep te doen op het ANGO-fonds. Mensen die financiële steun willen kunnen contact opnemen met het ANGO-hoofdkantoor in Amersfoort 033-4654343.