Gemeente Alkmaar


28 mei 2002

Dienstencentrum De Mare weer open

Op maandag 10 juni heropent wethouder Kloos om 09.00 uur het dienstencentrum De Mare aan de Laan van Straatsburg. De eerste bezoeker krijgt van de wethouder een bloemetje aangeboden. Het dienstencentrum is enige tijd gesloten geweest in verband met een verbouwing. De ruimte voldeed op sommige punten nog niet aan de veiligheidseisen van de nieuwe paspoortwet.

Per 1 oktober 2001 is de nieuwe paspoortwet in werking getreden. Hierdoor zijn er strengere veiligheidseisen gaan gelden rondom de afgifte van reisdocumenten. Na de verbouwing voldoet het dienstencentrum weer aan deze eisen. Niet alleen inwoners van Alkmaar-Noord kunnen bij het dienstencentrum terecht. Ook mensen van een ander deel van de stad kunnen hier geholpen worden.

Openingstijden
De openingstijden van het dienstencentrum zijn als volgt:

Ma t/m woe

09.00 - 16.30 uur

Don

09.00 - 12.00 uur

Vrij

09.00 - 16.30 uur en 18.30 - 20.00 uur

Het afhandelen van diensten
Bij het dienstencentrum kan men terecht voor diensten van Burgerzaken, zoals uitgifte van reisdocumenten, rijbewijzen, adreswijzigingen of uittreksels uit de gemeentelijke basisadministratie. Voor overige zaken, zoals aangifte van geboorte of overlijden, bouwvergunningen en uitkeringen kunt u terecht op het Stadskantoor.