Gemeente Dalfsen

03-06-2002

Informatieavond gebiedsgericht beleid Vecht/Regge

Dalfsen - Maandag 10 juni wordt het concept ontwikkelingsplan Vecht/Regge voor het deelgebied Dalfsen gepresenteerd in café-restaurant De Zeven Deugden te Dalfsen. Onder het motto 'Samen maken we de streek' is met verschillende partijen: landbouw, natuur, water, recreatie en overheden samengewerkt om een plan op te stellen voor een duurzame ontwikkeling van het Vecht/Regge gebied.

Bij het maken van een gebiedsgericht beleid wordt er naar de specifieke eigenschappen van een gebied gekeken. In 1994 is gestart met het ontwikkelen van gebiedsgericht beleid Vecht-Regge. Er wordt geprobeerd om met alle spelers in een gebied een breed gedragen beleid op te stellen. Het totale Vecht/Regge gebied bevat delen van de gemeenten Zwartewaterland, Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Hellendoorn. Het Vecht-Regge gebied is opgedeeld in verscheidene deelgebieden, waar het deelgebied Dalfsen er één van is. Het deelgebied Dalfsen strekt zich uit vanaf de stuw Vechterweerd in het westen tot de stuw bij Vilsteren in het oosten. In het noorden wordt de grens gevormd door de N340. In het westen grenst het deelgebied aan het ruilverkavelinggebied Marshoek-Hoonhorst en in het oosten aan het ruilverkavelinggebied Dalmsholte. Voor het landgoed Den Bergh-Den Aalshorst is een apart ontwikkelingsplan gemaakt.

Er zijn verschillende percelen aangewezen voor nieuwe natuur en waterberging. Hierbij is rekening gehouden met de wensen van de verschillende partijen. In totaal komt dit neer op circa 90 ha. voor nieuwe natuur en circa 80 ha. voor waterberging (eventueel gecombineerd).
De gebieden zijn zoveel mogelijk aangewezen in het winterbed van de Vecht, zowel aan de noord- als de zuidoever. De realisatie van de aangewezen gebieden voor nieuwe natuur en waterberging berust echter wel op vrijwillige basis.
Het ontwikkelingsplan moet het uitgangspunt vormen voor de projecten die particulieren, organisaties en overheden in dit gebied willen uitvoeren. Het gaat daarbij met name om projecten op het gebied van landbouw, natuur, waterberging en recreatie. Genoemd kunnen worden; de aanleg van wild/veetunnels, een voet/fietsveer en een natuurobservatiepost ter hoogte van De Stokte.

Informatieavond
Omdat er gewerkt wordt onder het motto 'Samen maken we de streek' wordt iedereen van harte uitgenodigd voor de informatieavond op maandag 10 juni 2002 in café-restaurant 'De Zeven Deugden' (Prinsenstraat 2 te Dalfsen).
Vanaf 19:00 kunnen zij binnenlopen op het inloop uur. Het ontwikkelingsplan kan ingekeken worden en er zullen kaarten hangen waarop de plannen zijn weergegeven. Tevens zullen er deskundigen aanwezig zijn waar men terecht kan met uw vragen en opmerkingen. Na het inloop uur wordt er om 20:00 uur een centrale presentatie gehouden. Na deze presentatie kan er in kleine groepen verder worden gepraat over het ontwikkelingsplan.

Van 10 tot 15 juni 2002 kunt u ook terecht bij de Centrale Balie op het gemeentehuis van Dalfsen voor nadere informatie over het Ontwikkelingsplan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daan van Vliet (0529) 488322 van het Bureau Communicatie.