Ingezonden persbericht

JUNIOR WEBSTRIJD KRIJGT SPANNENDE FINALE

Een website ontwerpen is het aller- allerleukste dat er is. Daarover zijn de finalisten van ThinkQuest junior, de jaarlijkse 'webstrijd' voor basisschoolleerlingen, het eens. Op 10 juni is de finale in NEMO in Amsterdam.

Ruim 700 leerlingen van de meer dan honderd scholen die aan ThinkQuest junior meedoen, zijn verschrikkelijk lang bezig geweest met het ontwerpen, testen en verbeteren van hun website.
Alle kinderen hebben er woordenboeken, encyclopedieën en andere sites op nageslagen, hebben uitgezocht hoe het zit met de rechten van gebruikte foto's, leerden banners en buttons maken, vroegen jan en alleman wat die van hun site vonden, en zijn vooral heel veel wijzer geworden. Driekwart van de teams en groepen die een site hebben ingestuurd, is desondanks afgevallen. De overgebleven 24 teams (van ± 4 leerlingen en 2 coaches) en 5 groepen (van ± 30 leerlingen en 2 coaches) strijden maandag 10 juni in de finale, die wordt gehouden in NEMO, het wetenschapspretpark in Amsterdam. Dat het spannend gaat worden is een ding dat zeker is. De sites, die op www.thinkquest.nl te bewonderen zijn, zijn allemaal aantrekkelijk, bijzonder, en bieden veel informatie - van dyslexie (ook te beluisteren) tot het maken van toverdrankjes.

Dat het een leuke dag wordt staat ook als een paal boven water. Op 10 juni zal het in NEMO gonzen van de
activiteiten. De finalisten hebben allemaal al een beetje gewonnen: zij krijgen een ontdekkingsreis door NEMO, een film, en showen elkaar natuurlijk hun sites. Yvon Jaspers, bekend van het Klokhuis en ZigZag, doet de prijsuitreiking. De prijzen van dit jaar: pc's, digitale camera's,
kleurenprinters of gameboys voor teams, en ¤2600 voor de beste groep (2000 euro voor een ICT uitgave, en 600 voor een schoolreis), en kleinere bedragen voor de nummers twee en drie.

Voor het thuisfront zorgt Kennisnet voor een uitgebreid verslag via de website. De thuisblijvers kunnen dan zelfs stemmen op hun favoriete Junior inzending van dit jaar.


---