HBO & ICT

persuitnodiging HBO & ICT conferentie

Hierbij nodigen wij u uit om op maandag 10 juni a.s. aanwezig te zijn bij de conferentie HBO&ICT, die de HBO-raad in samenwerking met het projectbureau HEO-ICT organiseert in Media Plaza te Utrecht. HBO&ICT is de overkoepelende naam voor twee projecten van de Taskforce ICT (ingesteld door het ministerie van EZ en OCenW) namelijk Duaal-ICT en ICT in niet ICT-opleidingen. Het doel van beide projecten is bij te dragen aan het leveren van voldoende afgestudeerde ICT-specialisten èn ICT-bewuste professionals aan de arbeidsmarkt. De conferentie zal bestaan uit een aantal onderdelen:

Social Work & ICT 09.30 15.00
Het doel van deze conferentie is het informeren en het enthousiasmeren van de deelnemers door best practices op het gebied van ICT te tonen. Tijdens workshops kunnen de deelnemers kennis maken met onder andere interessante software, websites en kennissystemen die worden gebruikt in de praktijk van agogen.
HEO-ICT 12.15 17.15
HEO-ICT presenteert de resultaten van een unieke landelijke samenwerking tussen hogescholen onderling en bedrijven. Deze samenwerking inspireerde tot het maken van concreet, direct inzetbaar en vernieuwend onderwijsmateriaal. In 18 parallelsessies worden alle onderwijsproducten, ontwikkeld in het kader van HEO-ICT, toegelicht en gedemonstreerd. Bovendien kunt u luisteren naar de ervaringen van docenten en studenten die al met het materiaal hebben gewerkt. Hoe hebben de docenten hun lessen vormgegeven? Hoe is een nieuw product in het curriculum ingepast, hoe hebben de studenten het ervaren? En hoe worden de producten na de projectperiode onderhouden en zonodig vernieuwd? Aan het eind van de middag presenteren de kenniskringen zich. Voor meer informatie en het programma: www.heo-ict.nl

Benchmark & Disseminatie 15.00 16.00
In dit project worden de resultaten van de pilot HEO-ICT overgedragen naar andere opleidingen en sectoren. De andere onderwijssectoren (HSAO, HGZO, KUO, HAO, HPO, HTNO) en andere economische opleidingen binnen het HEO willen een vergelijkbaar traject doorlopen als HEO-ICT. Binnen alle sectoren zijn B&D-projecten op gang gebracht. De procescoördinatoren van de diverse sectoren presenteren tijdens de conferentie de stand van zaken binnen hun sector: aan elkaar en aan alle deelnemers.

Duaal-ICT 13.30 16.00
Het project Duaal-ICT bestaat uit vier pilots, binnen deze pilots zijn instrumenten ontwikkeld die bijdragen aan kwalitatief goed duaal ICT-onderwijs. De pilot Inputvergroting heeft een handboek opgesteld voor het werven van duale studenten. Binnen de pilot Rol Docent is een digitaal portfolio ontwikkeld. De pilot Relatiemanagement heeft in de vorm van een cd-rom een Toolkit gemaakt waarmee scholen hun relatiemanagement kunnen formaliseren. De pilot Virtueel Leren heeft een portal ontwikkeld, zodat duale ICT-studenten in de toekomst via internet modules kunnen volgen. De vier instrumenten worden tijdens workshops gepresenteerd.

Officieel gedeelte 16.00 17.30
De conferentie wordt afgesloten met een officieel gedeelte: HBO&ICT: Nù en in de toekomst. Tijdens dit gedeelte worden de producten die door de verschillende projecten zijn ontwikkeld, aangeboden aan de heer O.G. Brouwer, vice voorzitter HBO-raad en voorzitter college van bestuur van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, en mevrouw N. Maan, plaatsvervangend directeur HBO bij het Ministerie van OCenW. Ook wordt ingegaan op het vervolg van de projecten. Uitsmijter voorafgaand aan de borrel is een bijdrage van schrijver en internetjournalist Francisco van Jole.

Indien u de conferentie geheel of gedeeltelijk wilt bijwonen, dan kunt u zich telefonisch of via
e-mail aanmelden bij Marina van Weele, communicatie adviseur HBO& ICT.
Telefoon: 070 3122188 / 06 22 42 52 64 of e-mail: weele@hbo-raad.nl.

Meer informatie op: www.hbo-raad.nl/hbo&ict

Graag tot ziens maandag 10 juni!


04 jun 02 14:18