Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

Hoogezand, 4 juni 2002 Persbericht 2002/63.

Update voorbereidingen DIFTAR

Wethouder Henk ten Wolde neemt op maandag 10 juni om 14.00 uur de eerste ondergrondse container voor restafval officieel in gebruik. Deze containers hebben een inhoud van 5 m3 . Ten Wolde zal in de Roerdompstraat in Foxhol de container legen in het nieuwe voertuig dat speciaal bestemd is voor het legen van deze containers. Dit voertuig is op 23 mei aan de gemeente overgedragen.

Aanleg ondergrondse containers
De aanleg van de ruim 80 ondergrondse containers voor restafval bij de hoogbouw vordert goed. Foxhol en Martenshoek zijn inmiddels klaar en de betonnen huisjes worden daar binnenkort al verwijderd. De containers blijven algemeen toegankelijk totdat de speciale chipkaarten gereed zijn. Daarna gaan ze op slot, zodat alleen de aangewezen bewoners van de container gebruik kunnen maken.

Chipkaarten hoogbouw in aanmaak
De 3500 chipkaarten voor het gebruik van de ondergrondse containers bij de hoogbouw zijn bij de gemeente gearriveerd. De voorkant is blauw met daarop het Afval Zat logo. De achterzijde is grotendeels wit. De chipkaart is aan de achterzijde beschrijfbaar zodat naar keuze straat en huisnummer vermelden mogelijk is. Het pictogram restafval op de achterzijde is bedoeld om de link te leggen met de container.

De chipkaarten worden in het gemeentehuis gekoppeld aan naam- en adresgegevens. Speciale uitgiftemedewerkers zullen zoveel mogelijk de kaarten persoonlijk uitreiken. Bewoners krijgen op dat moment ook een speciale folder met informatie over de werking van de chipkaart en de container. Na twee mislukte pogingen laten de uitgiftemedewerkers een bericht achter en moeten inwoners hun kaart zelf afhalen bij het Afval Aanbreng Punt.

Informatie
Voordat de zomervakantie begint, verschijnt Afval Zat 3, de derde afvalkrant sinds de start van het project. In dat nummer is bijvoorbeeld informatie te vinden over de ondergrondse containers.