Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

05-06-2002
Landelijke vaccinatiecampagne
Inenting tegen meningitis-c

LANDELIJKE VACCINATIECAMPAGNE
inenting tegen meningitis-c

Hulpverlening Gelderland Midden begint in weer 24 (week van maandag 10 juni) met een massale inenting van kinderen in de leeftijd van 1 t/m 18 jaar tegen meningitis-c (meningokokken-c).

Iedereen die in aanmerking komt voor inenting ontvangen twee weken voor de inentingsdatum een persoonlijke oproep. De inentingsdatum, tijd en locatie staat voor iedereen vast. Het is dus niet mogelijk te ruilen, verplaatsen of een anderen locatie te kiezen.

Hulpverlening Gelderland Midden vaccineert in juni en juli ruim 68.000 kinderen. Het gaat hier om de kinderen in de leeftijdsgroep van 1 t/m 5 jaar en 15 t/m 18 jaar. De kinderen in de leeftijdsgroep tussen 6 en 14 jaar komen in september en oktober aan de beurt. Dan gaat het om bijna 69.000 inentingen.

Voor kinderen uit Duiven, Loo en Groessen zijn twee priklocaties vastgesteld: De één is in de sporthal De Endesprong aan de Eltensestraat 4 in Duiven. De ander is in het Gelredome aan de Batavierenweg 25 in Arnhem.

Voor de uitvoering van de vaccinatie zijn veel mensen nodig. Hulpverlening Gelderland werkt daarom samen met medewerkers van de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, Kruiswerk Ede en EHBO verenigingen. Ook medewerkers van de gemeente assisteren bij deze grootschalige vaccinatiecampagne. Schoolbesturen, -directies, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn geïnformeerd over deze campagne. Daarbij is het verzoek gedaan om medewerking te verlenen, zodat zoveel mogelijk kinderen gevaccineerd kunnen worden.