Korps: Flevoland, plaats: district Noord 10-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aangehouden
LELYSTAD Een 48-jarige Lelystedeling is zondagavond aangehouden voor het zwartrijden, voor het niet opgeven van zijn naam en voor verzet tegen een treinmedewerker. Na een melding dat de man door een conducteur aangehouden was, ging de politie naar het station. Daar bleek de verdachte gevlucht te zijn. De politie kamde de omgeving uit en vond de verdachte in de Schouw. Hij is aangehouden en aan de spoorwegpolitie overgedragen.

Aanhouding voor aanrijding met alcohol
DRONTEN Op de Dronterweg sloeg zondagavond de auto van een 44-jarige man uit Biddinghuizen over de kop. Vermoedelijk verloor hij de macht over het stuur bij een ruzie met zijn 43-jarige passagiere eveneens uit Biddinghuizen. Beiden zijn ter plaatse door GGD-personeel onderzocht. De bestuurder is aangehouden, omdat de agenten vermoedden dat hij alcohol gedronken had. Op het bureau blies hij 380 ug/l (0,86 promille). Met een rijverbod van 3 uur is hij heengezonden. De politie maakt tegen deze automobilist proces-verbaal op.

Toezicht in bos
LELYSTAD Bij het surveilleren in het Zuigerplasbos trof de politie zondagavond een 33-jarige man uit Almere aan die in het openbaar alcohol dronk en voor overlast zorgde. Deze man is weggestuurd.

Aanrijdingen
BIDDINGHUIZEN Op de Swifterweg vond zondagmiddag een aanrijding met gewonden plaats. Een 23-jarige bestuurder uit Dronten reed op de Rietweg richting Dronten en verleende op de kruising met de Swifterweg geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Swifterbant die richting Swifterbant reed. De 33-jarige is met rugklachten naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Ook de 23-jarige automobilist is voor controle met de GGD-ambulance naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf sleepte beide voertuigen die veel schade opliepen, weg en de brandweer maakte het wegdek schoon.

BIDDINGHUIZEN Zondagmiddag liep een minderjarige fietster uit t Harde handletsel op na een botsing met de auto van een 23-jarige bestuurder uit Harderwijk. Het meisje fietste achter anderen op de Spijkweg, wilde oversteken en zag de auto die vanuit de richting Elburg reed over het hoofd. De bestuurder probeerde nog een aanrijding te voorkomen en ontweek het meisje die waarschijnlijk nog net door de spiegel geraakt werd. Het meisje is per GGD-ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis gebracht.

Gaslek
BIDDINGHUIZEN Zondagmiddag lekte er op de Cultuursingel gas. Vermoedelijk was de lek ontstaan bij het klussen in de tuin. De politie en brandweer waren ter plaatse. Het gasbedrijf is gewaarschuwd om de lek te dichten. Er was geen onmiddelijk gevaar voor de omgeving.

Plaat op grond
EMMELOORD Zondagmiddag kreeg de politie gemeld dat een dakplaat van een complex op de Reigerstraat gevallen was. Naast de ingang zagen de agenten een plaat van ongeveer 1 bij 2,5 meter op de grond liggen. Waarschijnlijk was deze losgekomen. De politie lichtte de woningbouw in, ook omdat er nog meer van dit soort platen op het dak liggen.