Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-06-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 09.05 uur

Onrust in buurt

UTRECHT De politie surveilleerde zondagavond in de omgeving van de Balkstraat toen een 19-jarige man uit Utrecht het nodig vond om beledigingen te uiten naar de agenten. Hierop is de man aangehouden. Tijdens de aanhouding verzamelde zich een grote groep mensen op straat. Vanuit de groep werden meerdere beledigingen geuit naar de politiemensen. De agenten vorderden iedereen zich te verwijderen en door te lopen of naar huis te gaan. In totaal werden 7 mensen aangehouden voor onder andere het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. Een persoon, een 33-jarige man uit Utrecht, is aangehouden op verdenking van poging diefstal van een mobiele telefoon van de politie.

Hennepplantage aangetroffen

UTRECHT Bij de bluswerkzaamheden afgelopen zaterdagavond op de Stanleylaan, werd bij de ontruiming van de portieken in een woningen een hennepplantage aangetroffen. De politie heeft deze professioneel ingerichte plantage ontmanteld. In totaal werden er zon 530 plantjes verwijderd. Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietster gewond

UTRECHT Zondagavond rond 17.20 uur zagen surveillerende agenten een 29-jarige vrouw uit Utrecht op het Vredenburg naast haar fiets liggen. De vrouw had licht letsel opgelopen door een aanrijding met een andere fietser. Zij is voor controle overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. ,br>
Een 14-jarige jongen uit Utrecht was vanaf de stoep het fietspad opgereden, maar had daarbij niet geheel het overzicht over het fietspad. Er stond namelijk een bestelauto langs het fietspad geparkeerd. Hij kwam hierdoor in botsing met de vrouw.

Autos beschilderd

VLEUTEN Omstreeks 17.45 uur werd de politie gestuurd naar de Rembrandtlaan waar een aantal geparkeerde autos door kinderen (gegevens onbekend) waren beschilderd met krijt. Agenten inventariseerden samen met ouders en kinderen de ontstane schade. In totaal hadden vijf personenautos blijvende schade. Deze schade wordt onderling geregeld.

Auto-inbrekers aangehouden
UTRECHT Zondagmorgen rond 05.15 uur werd een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden. Surveillerende agenten op de mountainbike zagen hem op het Moreelsepark in een auto rommelen. Hij had de auto opengebroken en was deze aan het doorzoeken. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

UTRECHT- Rond 02.50 uur maandagmorgen hield de politie twee verdachten, 39 en 46 jaar, beiden uit Utrecht, aan voor diefstal uit auto. De surveillerende agenten zagen dat de 46-jarige man een ruit van een geparkeerd staande auto op het Moreelsepark insloeg. Zijn maatje stond op de uitkijk. Bij hem werden inbrekersvoorwerpen gevonden. De politie stelde de goederen uit de auto (o.a. cds en jas) veilig. De politie adviseert met klem geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Dit verkleint de kans op auto-inbraak aanzienlijk.

Doe nuchter, rij alcoholvrij
UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een grote alcoholcontrole in de stad. Van 21.00 uur tot 03.30 uur werd op het Oppenheimplein, de Eykmanlaan en de Catharijnesingel in totaal 555 automobilisten gevraagd mee te werken aan een blaastest. Zes bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Zij zullen zich allen moeten verantwoorden voor de rechter. De hoogst gemeten promillage alcohol was 1.45.