Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Bromfiets in beslag genomen

GROENEKAN Zondagmiddag heeft de politie op de Voordorpsedijk een bromfiets in beslag genomen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen op zijn bromfiets over het fietspad van de Blauwkapelseweg rijden. Ter hoogte van de kruising met de Voordorpsedijk reed de 16-jarige bestuurder uit Utrecht door het rode verkeerslicht. De agenten besloten de jongen te controleren.

Halverwege de Voordorpsedijk werd de Utrechter aan de kant gezet. De bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje, had gladde banden en een slechte reminrichting. Tevens hadden de agenten gezien dat de bromfiets te hard reed. Het voertuig werd in beslag genomen en voor technisch onderzoek naar het bureau gebracht. Op de rollerbank (apparatuur om snelheid te meten) bleek dat het vermogen van de bromfiets zo hoog was de het niet gemeten kon worden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

DE BILT De politie heeft zondagavond op de Rijksweg A28 een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 22.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding materieel op de Rijksweg A 28. Ter plaatse bleek dat een 30-jarige man uit De Meern op een tot nu toe onduidelijke manier een aanrijding met een ander voertuig had gehad. De man stond stil op de vluchtstrook.

Op het moment dat de agenten de man aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier werd duidelijk dat de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Gestolen auto

ZEIST Zondagavond heeft de politie uit een groep van vijf jongens één verdachte aangehouden voor autodiefstal.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat op het plein van Nijenheim een auto was achtergelaten en vijf jongens hard wegrenden. Aan de hand van het opgegeven kenteken bleek dat de auto gestolen was. Ter plaatse trof de politie de jongens niet meer aan.

Getuigen hadden gezien dat de groep zich ophield bij een bushalte aan de Griffelsteynlaan. Bij de bushalte trof de politie vijf jongens aan. Aan de hand van een opgegeven signalement kon de politie slecht één jongen -15 jaar en afkomstig uit Zeist- aanhouden.

Auto op afgebroken lantaarnpaal

BILTHOVEN De politie trof zondagavond een auto op de Vinkenlaan tegen een lantaarnpaal aan.

Om 22.25 uur kreeg de politie de melding en trof op de Vinkenlaan een voertuig met een Belgisch kenteken aan. De auto stond half op een afgebroken lantaarnpaal. Uit onderzoek bleek dat het voertuig voor de aanrijding eerst over een afstand van vijf meter door de struiken was gereden en vervolgens tegen de lantaarnpaal was gebotst.

Bij het voertuig was niemand meer aanwezig. Door getuigen werd verklaard dat de inzittenden van het voertuig samen met een groep van ongeveer tien personen waren weggerend in de richting van het Winkelcentrum de Kwinkelier. De politie heeft de zaak in onderzoek.