Gemeente Amsterdam


---

Amsterdam stelt regisseur voor woningbouw aan

Om de woningbouw in Amsterdam te versnellen heeft het college besloten om een nieuwe, tijdelijke functie van Regisseur Woningbouw in te stellen. De huidige Stadsregisseur drs. H.A. (Arthur) Verdellen wordt per 1 september a.s. in deze functie benoemd. Als Regisseur Woningbouw heeft hij tot taak om door samenwerking met en stimulering van alle betrokken partijen, weer tempo te brengen in de woningbouwproductie. Daarmee wil het college de in het programakkoord afgesproken aantallen (tot 2006 16.000 woningen bouwen) proberen te halen.

De onafhankelijk opererende regisseur gaat zich daadwerkelijk inzetten voor de stad als geheel. Hij moet samenhang en structuur aanbrengen en een netwerk voor de woningproductie opbouwen. De regisseur krijgt het recht om belangrijke zaken te agenderen en mag bijeenkomsten op alle niveaus bijwonen. Hij krijgt ook het recht om in processen in te grijpen en kan discussies beëindigen en voorleggen aan het bestuur.

Aangezien de stadsdelen een cruciale rol spelen bij de woningproductie moeten afspraken over een en ander worden vastgelegd in het bestuursakkoord. Een klein bureau (7 fte) gaat de regisseur ondersteunen. De regisseur legt via de wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Duco Stadig, verantwoording af aan het college.

7 juni 2002 Paul van Yperen

^


-

© gemeente Amsterdam - 7-06-2002