Hewlett-Packard


Aanleggen van Ethernet-netwerken nog goedkoper

HP Procurve netwerkswitches bieden L3/L4-snelheden voor L2-prijzen

Amstelveen, 10 juni 2002 -- Hewlett-Packard breidt de productenlijn HP Procurve netwerkswitches uit met zeer aantrekkelijk geprijsde producten. De nieuwe HP Ethernet 5300xl-serie switches en de nieuwste switches van de HP Procurve 4100gl-serie (de 4104gl en 4148gl) maken het opzetten van een Ethernet-netwerkinfrastructuur aanzienlijk goedkoper (1). Daarnaast zijn HP Toptools for Hubs and Switches, HP Procurve Network Management for OV-NT, en HP Hub and Switch Management for OV-UX uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor het configureren en beheren van netwerken.

HP Procurve Switch 5300xl
De HP Procurve Switch 5300xl-serie is gebaseerd op de door HP ontwikkelde ASIC-chiptechnologie. Deze verhoogt de snelheden, regelt de gegevensstroom en beveiligt en beheert de toegang. Gebruikers kunnen met gratis software updates de extra functionaliteit toevoegen die zij binnen hun netwerk nodig hebben. Met deze switches beschikken gebruikers over L3/L4-snelheden voor L2-prijzen.

HP Procurve Switch 4148gl en 4104gl
De HP Procurve Switches 4148gl en 4104gl zijn betaalbaar en dankzij de gebruikte HP Fast Path-technologie, en snel. Met hun compacte 3U-ontwerp vormen ze een goed alternatief voor stackable switches. Met de HP Procurve Switch gl mini-GBIC-module zijn de switches geschikt voor Gigabit SX, LX en het toekomstige LH.

De prijzen van de nieuwe producten liggen op of onder de prijs van de stackable oplossingen van de meeste concurrenten. Met de nieuwe switches kunnen gebruikers hun netwerk uitbreiden zonder extra moeite en kosten. In tegenstelling tot bij stackable netwerkoplossingen, leggen ze geen beperkingen op aan de bandbreedte. De switches worden geleverd met gratis software upgrades, telefonische ondersteuning en beperkte levenslange garantie.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Procurve Switch 5300xl-serie heeft een geschatte adviesverkoopprijs vanaf 99 euro per 10/100 poort. De HP Procurve Switch 4100gl-serie heeft een geschatte adviesverkoopprijs vanaf 65 euro per 10/100 poort.

De switches, de HP Procurve Switch gl mini-GBIC-module en de updates op de applicaties voor netwerkbeheer zijn direct verkrijgbaar.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.