Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk ondersteunt Oracle9i Application Server met Autodesk MapGuide

Helpt bedrijven het maximum uit hun ruimtelijke data te halen, vereenvoudigt de toegang tot gegevens uit verschillende bronnen

Rotterdam, 10 juni 2002 -- Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, kondigt aan dat Autodesk MapGuide gecertificeerd is om Oracle9i Application Server te ondersteunen. Autodesk MapGuide stelt in combinatie met Oracle9i Application Server bedrijven in staat Java-applicaties te ontwikkelen om ruimtelijke gegevens te distribueren en op die manier de klantenservice te verbeteren en bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Veel bedrijven hebben zwaar geïnvesteerd in de creatie van ruimtelijke data en moeten deze data van de "bron" tot bij de niet-technisch onderlegde medewerker of klant brengen om de investering optimaal te laten renderen. Door gebruik te maken van Autodesk MapGuide als ontwikkelplatform en grafische front end-toepassing enerzijds en van de Oracle9i Application Server voor het uitrollen anderzijds, kunnen bedrijven op Java en XML gebaseerde applicaties ontwikkelen specifiek aangepast aan de behoeften van het hele bedrijf, van klanten en partners.

De combinatie Autodesk MapGuide Oracle9i Application Server verleent de gebruiker snel toegang tot ruimtelijke gegevens en ondersteunt op die manier het aanbod van nieuwe diensten en de optimalisering van zakelijke processen. Oracle9i Application Server
Oracle biedt een oplossing voor de integratie van versnipperde middleware producten die e-business vereist. Oracle9i Application Server combineert de mogelijkheden van meer dan 12 afzonderlijke producten van andere leveranciers. De oplossing biedt integrale ondersteuning voor J2EE en XML, geïntegreerde portaalsoftware, caching aan hoge snelheid, business intelligence, snelle ontwikkeling van applicaties (RAD), applicatie- en bedrijfsintegratie, Internetservices en nog veel meer, in één pakket. Met de lichtgewicht J2EE engine van Oracle en de uitgebreide caching-mogelijkheden, kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op hun infrastructuur door hun software aan te passen in plaats van hun hardware.

Autodesk MapGuide
Autodesk MapGuide helpt bedrijven GIS-applicaties en applicaties voor digitaal ontwerp te ontwikkelen, te beheren, te onderhouden en te distribueren via internet, intranet, extranet, of mobiele toepassingen. De krachtige, eenvoudig te implementeren client/server technologie van Autodesk MapGuide software verzamelt ruimtelijke data en hun attributen vanuit diverse bronnen en stelt ze via het web in real time beschikbaar voor duizenden gelijktijdige gebruikers binnen en buiten het bedrijf.

Autodesk
Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonisch ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving. Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vijf miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Swetlana Westermeijer
Tel.: 010 288 50 32
GSM: 06 22 695 697
e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel.: 0345 501595
GSM 06 28 88 96 32
e-mail: monique@potterspr.nl

# # #

Autodesk en Autodesk Map zijn in de VS en/of andere landen (gedeponeerde) handelsmerken van Autodesk, Inc. Alle andere merk- / productnamen en handelsmerken behoren toe aan de respectieve eigenaars.

ã Copyright 2002 Autodesk, Inc. Alle rechten voorbehouden.