Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-06-2002
Persberichten maandagmorgen 10 juni 2002 perspiket door Ron Reinds 06-54662201

ALCOMOBILISTEN

KLIJNDIJK Een 37-jarige uit Noord Sleen afkomstige autobestuurder werd afgelopen nacht op de Hoofdweg in Klijndijk aangehouden na het gebruik van te veel alcohol. De man blies 325 ugl. en werd na een rijverbod en een transactie van EUR. 190,-- heengezonden.

UFFELTE Afgelopen nacht werd een 60-jarige autobestuurder op Rijksweg door de politie gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De uit Wijk bij Duurstede afkomstige man blies 305 ugl. De man kreeg een rijverbod en een transactie van EUR. 190,-.

AUTOINBRAAK

ASSEN Gisteravond deed een 42-jarige inwoner van Assen aangifte van inbraak in zijn bedrijfsauto. Van de in de Einthovenstraat geparkeerde auto werd de portierruit vernield waarna het portier geopend kon worden. Uit de auto werd de radio-cd-speler weggenomen. Schadebedrag is niet bekend.

TASJESROOF

ASSEN Gisteravond omstreeks 19.30 uur werd op de Dr. Nassaulaan, ter hoogte van het hertekampje, een fietsende vrouw uit Assen van haar handtas beroofd. Op een gegeven moment werd zij achterop gereden door twee jongens op een bromfiets. De achterop zittende jongeman pakte daarop haar handtas uit een aan de fiets bevestigde fietsmand waarna de jongens via de Gymnasiumstraat verdwenen. In de handtas zaten huissleutels, autosleutels, een portemonnee en diverse bescheiden. De leeftijd van de benadeelde vrouw is niet bekend.

De ongeveer 16 a 17 jaar oude jongens reden op een rode bromfiets, droegen geen helm, hadden donkere kleding aan en hadden donker kort haar.

AANRIJDING LETSEL

EMMEN Een 26-jarige uit Weiteveen afkomstige automobiliste wilde vanmorgen het fietspad aan het Noordeind oversteken om haar auto te parkeren op de achter het fietspad gelegen parkeerplaats. Ze zag daarbij een haar tegemoet komende 17-jarige uit Papenvoort afkomstige bromfietser over het hoofd. Een frontale aanrijding was daarbij het gevolg waarbij de bromfietser met nekletsel voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis werd overgebracht. De bromfiets was na de aanrijding volledig vernield.