Ingezonden persbericht

Migratie Chordiant JX-Architecture na succesvolle CRM-inplementatie bij Direct Line Group

Britse on line verzekeraar kiest voor flexibiliteit en schaalbaarheid dankzij open standaarden

Amsterdam, 10 juni 2002 - De Britse verzekeringsmaatschappij Direct Line Group onderstreept haar tevredenheid over de succesvolle Chordiant CRM-implementatie door organisatiebreed naar de Chordiant JX-Architecture te migreren. De JX-architectuur van Chordiant is volledig gebaseerd op de open J2EE- en XML-standaarden en draagt direct bij aan een hogere flexibiliteit en schaalbaarheid van Direct Line Group.

De succesvolle Chordiant-implementatie ging in de zomer van 2001 live en ondersteunt momenteel 1.700 seats in diverse contact centers. Op termijn verwacht Direct Line Group dat dit aantal zal oplopen tot meer dan 4.000 seats, waarmee het één van de grootste CRM-implementaties in zijn soort wordt. Dankzij de Chordiant-oplossing hebben contact center-medewerkers toegang tot dynamische klantprofielen die ze real-time kunnen wijzigen. Hierdoor kunnen ze sneller reageren en beter inspelen op veranderende wensen van de klant.

Direct Line Group ontketende in 1985 een revolutie in de Britse financiële markt door te starten met directe verkoop van verzekeringen via de telefoon en internet. Het bedrijf is met meer dan vier miljoen klanten inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste verzekeraars van het Verenigd Koninkrijk. Dit geldt voor haar diensten en producten op het gebied van auto-, opstal- en reisverzekeringen, persoonlijke leningen en autoverkoop. Deze groei is voor een belangrijk deel gebaseerd op het vermogen om klantrelaties via de telefoon en internet goed te kunnen beheren.

"De implementatie van de CRM-oplossing van Chordiant komt volledig overeen met onze strategische doelstellingen voor de komende jaren. Door onze focus op telefoon- en webgebaseerde activiteiten zijn we voor positieve klantervaringen volledig afhankelijk van de effectiviteit van onze contact centers. We verwachten dat de JX-architectuur ons de instrumenten in handen geeft om consistent via elk kanaal te kunnen communiceren met individuele klanten", zegt Richard Beal, Group IT Director van Direct Line Group.

"Direct Line heeft de CRM-oplossing van Chordiant op een strategisch niveau geïmplementeerd. Het succes van deze implementatie en de groeiende vraag naar open standaarden, heeft ze doen besluiten te migreren naar de JX-Architecture van Chordiant", zegt Allen Swann, President International Operations van Chordiant. "De keuze voor onze JX-Architecture speelt in op de toenemende behoefte van organisaties aan open standaarden. Hiermee zijn ze flexibeler en schaalbaarder, en kunnen ze sneller reageren op ontwikkelingen in de markt."

Direct Line Group
Direct Line Group is één van de grootste Britse on line verzekeraars met een marktaandeel van 30% in de on line verzekeringsmarkt. Direct Line Group heeft meer dan vier miljoen klanten en verkoopt auto-, opstal-, reis-, levens- en huisdierverzekeringen. De in september 1999 geïntroduceerde site www.directline.com biedt de snelste offerte- en internetdienst voor verzekeringsproducten in het Verenigd Koninkrijk. Dit was ook de basis voor www.jamjar.com, de autosite van Direct Line Group, die Britse auto's verkoopt met maximaal 30% korting op de catalogusprijs. Via deze site werden in 2001 meer dan 7.700 auto's verkocht.

Chordiant Software
Chordiant Software ontwikkelt en levert 'Dynamically Driven' CRM-oplossingen. Dit zijn complete softwareoplossingen voor wereldwijd opererende bedrijven in de B2C-markt. Met de oplossingen van Chordiant kunnen bedrijven concurrentievoordeel behalen door efficiënter en effectiever marketing, verkoop en klantenservice te bieden. Chordiant heeft als enige real-time, procesgestuurde oplossingen voor multidimensionale klantinteracties. De unieke Chordiant JX Architecture zorgt voor een naadloze aansluiting op bestaande infrastructuren van bedrijven. Het resultaat is een consistente klantervaring.

Chordiant Software heeft haar hoofdkantoor in Cupertino, Californië, en regionale kantoren in de VS, het Verenigd Koninkijk, Zuid-Afrika, Australië, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Meer informatie over Chordiant kunt u vinden op www.chordiant.com.



Ingezonden persbericht