Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Ongeval

DE HOEF Op zondag 9 juni raakte een fietser bij een valpartij gewond.

Rond 10.00 uur fietste een man uit Langeraar over De Hoef Westzijde in de richting van De Kwakel. Omdat een peloton wielrenners hem tegemoet kwam rijden, remde hij af. Dat deed hij echter iets te rigoreus, waardoor hij ten val kwam. Door de val schoot zijn arm uit de kom.

Door ambulancepersoneel werd ter plaatse getracht de arm weer in de kom te zetten. Dat lukte niet, waarop de man per ambulance naar het Elizabethziekenhuis in Leiden werd gebracht, waar hij werd behandeld.

Fietser geschept

VINKEVEEN Op zondag 9 juni werd een fietser door een auto geschept en raakte daarbij gewond.

Rond 12.15 uur reed een 67-jarige automobilist uit Amstelveen vanaf de afrit van de rijksweg A2 door groen verkeerslicht het kruispunt met de Provincialeweg N 201 op. Op dat moment reed een 51-jarige fietser uit Amsterdam vanaf het fietspad dezelfde kruising op. Hij kwam vanuit de richting van Vinkeveen, reed in de richting van Loenersloot en fietste door rood verkeerslicht. De fietser werd geschept door de rechtsafslaande automobilist.

De Amsterdammer is met een wond aan zijn hoofd en meerdere schaafwonden per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Zijn fiets werd bij het ongeval vernield.

Straatracen

UTRECHT / MAARSSEN Op zondag 9 juni werd weer door enige tientallen automobilisten geprobeerd een straatrace te houden. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de informatie dat op Grootwinkelcentrum Overvecht in Utrecht meerdere automobilisten zich verzamelden om een straatrace te gaan houden. Politiemensen spraken daar meerdere automobilisten aan en wezen hen op de gevaren van het racen en op de mogelijke consequenties voor hen. De automobilisten vertrokken daarop.

Even later zagen politiemensen dat enige tientallen automobilisten zich op de Isotopenweg hadden verzameld. Op het moment dat zij de politie zagen, dropen zij af. Van meer dan dertig voertuigen werd het kenteken genoteerd. Enige bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, een te kleine kentekenplaat en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Door de politie is extra toezicht gehouden op Lage Weide en het industriegebied van Maarssen.

Fietser op autoweg

MAARSSEN Op zondag 9 juni zagen politiemensen tot hun grote verbazing een bejaarde fietser over een autoweg rijden.

Rond 17.00 uur surveilleerden politiemensen in een onopvallende politiewagen over de Zuilense Ring. Daar zagen zij dat een man over de autoweg fietste. Zij spraken de man aan. Hij bleek 86 jaar oud te zijn en was afkomstig uit De Meern. Hij verkeerde in de veronderstelling dat hij een blokje om in De Meern aan het fietsen was. Onder politie-escorte werd hij de autoweg af geleid. Daar werd de komst van een politiebus verzocht. De man en zijn fiets kregen vervolgens een lift naar De Meern.

Bestuurder onder invloed
HARMELEN Op zondag 9 juni werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 21.35 uur controleerden politiemensen op de Mauritshof een 38-jarige automobilist uit Meerkerk. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 2,10 promille, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.