Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 10 juni 2002

---

Multidisciplinaire oefening hulpverlening

ELST - Woensdagavond 12 juni, van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur, vindt op de Aamsestraat in Elst een Co
ördinatieteam Plaats Incident-oefening

(CTPI-oefening) plaats. Doel van deze multidisciplinaire oefening is het vergroten van vaardigheden in de hulpverlening bij ongevallen, waarbij samenwerking tussen verschillende hulpdiensten een belangrijke plaats inneemt. De daadwerkelijke coördinatie tussen de disciplines die een taak hebben bij de ongevalbestrijding zal daarbij worden getoetst.

De disciplines die aan de oefening deelnemen zijn de brandweer, de politie, de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR) en een bergingsbedrijf. In totaal zullen ongeveer 80 hulpverleners aan de oefening deelnemen.

Op de genoemde locatie zal een ernstig verkeersongeval met meerdere voertuigen en slachtoffers worden gesimuleerd. Naast de deelnemers aan de oefening zullen ondermeer de oefenleiding en waarnemers ter plaatse zijn. Zij houden toezicht op het verloop van de oefening, zowel voor wat betreft de technische uitvoering en samenwerking van de verschillende disciplines, als de veiligheid van de deelnemers ter plaatse. Na afloop van de oefening zal een evaluatie plaatsvinden.

In verband met deze oefening zal woensdag 12 juni vanaf ongeveer 14.00 uur de Aamsestraat worden afgezet. Verkeer van en naar de snelweg A325 zal via het industrieterrein in Elst worden omgeleid. De omleiding duurt tot ongeveer 22.00 uur.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl