Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Terug naar de homepage

Terug naar de vorige bladzijde laatste nieuws Terug naar de vorige bladzijde

Utrecht, 10 juni 2002

Hernieuwde uitgave 'Vlug en veilig naar school'

De vernieuwde uitgave van de brochure over het leerlingenvervoer 'Vlug en veilig naar school' is verschenen. Veel kinderen met een handicap of chronische ziekte maken gebruik van het leerlingenvervoer. De gezamenlijke ouderorganisaties publiceerden in 1989 de eerste uitgave van de brochure. Dit gebeurde op verzoek van ouders, die niet tevreden waren over de kwaliteit van het vervoer waarmee hun kind dagelijks van en naar school reisde. Nu is de zevende druk van de uitgave beschikbaar. De brochure was aan een drastische herziening toe, omdat de wet- en regelgeving rondom het leerlingenvervoer ingrijpend is gewijzigd.

Omslag brochure Vlug en Veilig naar school

De nieuwe brochure biedt ouders van kinderen die met het leerlingenvervoer reizen, handreikingen waarmee zij kunnen nagaan in hoeverre het vervoer van hun zoon of dochter aan de huidige eisen (veilig en vlug) voldoet. De uitgave geeft inzicht in waar verantwoordelijkheden rondom het leerlingenvervoer liggen en geeft tips voor het verbeteren of aanpakken van situaties, die door de ouders als onwenselijk of slecht worden beoordeeld. De uitgave biedt ook bruikbare informatie aan gemeenten, werkenden in het onderwijs, vervoerders en lokale platforms van burgers met een handicap of chronische ziekte.

'Vlug en veilig naar school' is een uitgave van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO), de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) en de landelijke organisaties van ouders in het onderwijs. Een exemplaar kost 2,40,- + administratie- en verzendkosten. De publicatie kan worden besteld bij de Bestellijn van de CG-Raad, telefoon (030) 291 66 50.
---