Provincie Limburg

Home Zoek Contact Links Veel gestelde vragen

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 4 juni 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Vertegenwoordiging Algemene vergadering van Aandeelhouders van AVL Nazorg BV

Informatie: G. van Loenen, afdeling Stedelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 98

e-mail: g.van.loenen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben iemand aangewezen die de Provincie zal vertegenwoordigen tijdens de AVA van AVL Nazorg BV.


2.


Voortgangsrapportage 1e kwartaal 2002 Bottleneck-Infra Pakket en MIT-Pakket

Informatie: P. Driessen, afdeling Infra-Projecten

tel: (043) 389 99 31

e-mail: plm.driessen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de voortgangsrapportage over het 1e kwartaal 2002 van de twee infrastructurele projecten, Bottleneck-Infra Pakket en MIT Pakket ter kennisneming aan de Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat gestuurd.


3.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer Wessels (D66) inzake verkeersveilig nieuw fietspad tussen Siebengewald en Gennep

Informatie; P. Alzer, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 75 92

e-mail: phj.alzer@prvlimburg.nl

De verantwoordelijkheid voor dit fietspad ligt bij de gemeenten Bergen en Gennep. Gedeputeerde Staten hebben aangedrongen op een spoedige subsidieaanvraag voor dit gemeentegrensoverschrijdend fietspad, waarna zij een standpunt over hun financiële bijdrage kunnen bepalen.


4.

Plusconcept in Zuid-Limburg

Informatie: P. Raeven, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 75 10

e-mail: phm.raeven@prvlimburg.nl

In het POL is het belang van de grondgebonden rundveehouderij en fruitteelt voor het Z-Limburgse landschap beschreven. Voor de in stand houding van het landschap is continuiteit van deze twee sectoren belangrijk; hiervoor is het begrip "pluslocatie"in het POL opgenomen.

Gedeputeerde Staten stemmen in met de uitvoering van een vervolgonderzoek om meer inzicht te krijgen in de wijze waarop de bijdrage die melkvee- en fruitteeltbedrijven kunnen leveren aan de omgevingskwaliteit beoordeeld en vastgelegd kan worden. Via twee experimentele pilots zal de werkwijze worden ontwikkeld en getoetst. Hiervoor wordt vooralsnog 100.000,- uitgetrokken.


5.

Subsidie aan Plinthos voor een adequate en flexibele inrichting van het gebouw zodat de functie die Plinthos vervult voor de regio ten volle kan worden benut

Informatie: mevr. M. Burger, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 27

e-mail: mi.burger@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten een subsidie te verlenen van maximaal 110.500,00 aan Stichting Plinthos voor de inrichting van het gebouw. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan een adequate en flexibele inrichting. Deze is noodzakelijk ter ondersteuning van alle activiteiten die gehouden gaan worden en de instanties die er zijn gehuisvest.


6.

Subsidiebeschikking voor het project "Beekdalen Schinnen Fase 1"

Informatie: mevr. M. Burger, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 27

e-mail: mi.burger@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten een subsidie van maximaal 158.055,00 te verlenen aan het project Beekdalen Schinnen Fase 1, een deelproject van Landschapspark De Graven. Dit besluit is mede gebaseerd op het positieve advies van de regionale programmagroep en de (interim) stuurgroep Zuid Limburg, Vitaal Platteland. Hiermee geeft de provincie een impuls aan de uitvoering van een omvangrijk geïntegreerde plattelandsontwikkelingsproject. Beekdalen Schinnen levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het gebied zowel voor de bewoners als de recreant/toerist en zorgt mede voor de realisering van de ecologische verbinding tussen de Grensmaas in het westen en de Robuuste Verbinding in het oosten.


7.

Interregproject Maas-Swalm-Nette

Informatie: J. Pouw, afdeling Groen

tel. (043) 389 77 72

e-mail: jjm.pouw@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan het project 'Grenspark Maas-Swalm-Nette in the picture' een jaarlijkse bijdrage toe te kennen van 20.375,00 gedurende 6 jaar en er mee in te stemmen dat aan dit project in het kader van Interreg III A 407.500,00 aan Europese subsidie wordt verleend.


8.

Interreg-project 'Aktie Groene Band'

Informatie: J. Pouw, afdeling Groen

tel. (043) 389 77 72

e-mail: jjm.pouw@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een bijdrage van 8.100,00 ter beschikking te stellen voor de Aktie Groene Band, een grensoverschrijdend project waarbij de bestaande bos- en natuurgebieden worden geïnventariseerd alsmede de bestaande projectplannen en -ideeën die grensoverschrijdend uitgevoerd kunnen worden.Voorts stemmen Gedeputeerde Staten ermee in dat aan het project met EU middelen wordt bijgedragen ten bedrage van 102.344,00.


9.

Opdrachtverstrekking promotiecompagne cultuur door middel van inzet van een kunstkickbus

Informatie: M. v. Nieuwpoort, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 99 51

e-mail: mad.van.nieuwpoort@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten opdracht te verstrekken aan de firma PBS voor het verzorgen van de inzet van een speciale "kunstkickbus" voor de promotiecampagne van de doelstellingen van het Actieprogramma Cultuurbereik in de Provincie en de regio's. Na een geslaagde pilot, ter promotie van de subsidiemogelijkheden van de provincie Limburg op het terrein van cultuur, wordt deze bus nu voor drie jaar ingezet in de promotiecampagne. De bus is opvallend beschilderd en ingericht als informatiecentrum, radio/tv studio. De bus kan dienen als mobiele ontmoetingsplek en kan ook voor onderzoek op locatie worden ingezet.


10.

Motie van Provinciale Staten om aan de inwoners waterbespaarders te verspreiden

Informatie: P. van Kerkvoort, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 30

e-mail: pp.van.kerkvoort@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om gelet op de effectiviteit van het gebruik van de waterbespaarders en mede gelet op de kosten verbonden aan de verspreiding geen uitvoering te geven aan de daarbestrekkende motie van Provinciale Staten.


11.

Evaluatie dienstverlening Symbiose aan maatschappelijke organisaties

Informatie: J. Leurs, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 70 98

e-mail: jfp.leurs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het rapport over de evaluatie van de dienstverlening door Symbiose aan de maatschappelijke organisaties aan direct betrokkenen aangeboden. Uit de evaluatie blijkt dat de maatschappelijke organisaties de van Symbiose ontvangen dienstverlening op de meeste aspecten als goed beoordelen. Kritische noten zijn er ten aanzien van onder meer duidelijkheid, klantgerichtheid en continuïteit van de dienstverlening. Tweederde van de respondenten geeft aan hun werkrelatie met Symbiose, al dan niet in aangepaste vorm, te willen voortzetten.


12.

Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Martens-Berghs (OU55+) inzake ENCI

Informatie: J.Diphoorn, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 77 32

e-mail: jm.diphoorn@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw Martens-Berghs inzake de samenwerking van ENCI met het Zuiveringschap Limburg voor slibverbranding vastgesteld.


13.

Rapportage aan de VCRG, VCFAZ en VCMAZ over de stand van zaken en de samenhang van de items binen de majeure opgave Vitaal Platteland

Informatie: J. van der Meer,Afdeling Milieu en Water

tel. (043) 389 76 61

e-mail: jam.van.der.meer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met een rapportage over de stand van zaken en de samenhang van de items binnen de POL-opgave Vitaal Platteland en sturen dit aan de Vaste Commissies voor Ruimte en Groen, Financiën en Algemene Zaken, en Milieu en Agrarische zaken ten behoeve van hun gezamenlijke bijeenkomst op 13 juni 2002.


14.

NV Luchthaven Maastricht - Jaarverslag 2001

Informatie: P. Habets, afdeling Economische Infrastructuur & Toerisme

tel. (043) 389 72 50

e-mail: pme.habets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Jaarverslag 2001 NV Luchthaven Maastricht aan de leden van Provinciale Staten aangeboden. Dit Jaarverslag zal tijdens een extra vergadering van de Vaste Commissie voor Economische Zaken en Werkgelegenheid op 17 juni 2002 (vanaf 18.00 uur) worden besproken.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 7-6-2002 15:42