Ingezonden persbericht


Persbericht

10 juni 2002

Rational breidt 'Extended Development Experience' uit met Java testcapaciteiten en nieuw ontwerpproduct

~ acht verschillende gesynchroniseerde Rational Suites versterken software-ontwikkelplatform ~

Rational Software introduceerde de Rational Suite® v2002 Release 2, de achtste gesynchroniseerde release van Rational Suite in minder dan drie en een half jaar. Deze release breidt Rational's 'Extended Development Experience' uit met de introductie van Rational® XDE® Modeler, een nieuw lid van de Rational® XDE® familie en ScriptAssure®, een toonaangevende mogelijkheid in de Rational Suite® TestStudio®. Deze produceert veerkrachtige testscripts voor zakelijke Java- en webapplicaties.

Rational Suite biedt systeem-engineers, analisten, ontwikkelaars, testers en projectleiders meer dan 15 van tevoren geteste en geïntegreerde producten in acht Rational Suite edities. Met deze release breidt Rational haar unieke 'Extended Development Experience' uit voor architecten en ontwerpers van bedrijfsapplicaties en softwareproducten. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden voor Java en .NET ontwikkelaars en testers.

Rational's 'Extended Development Experience' zorgt voor een naadloze ontwerp- en ontwikkelomgeving door Rational's producten te integreren in IBM WebSphere Studio Application Developer en Microsoft Visual Studio .NET. Hierdoor kunnen ontwikkelaars direct binnen hun geïntegreerde ontwikkelomgevingen (IDE's) werken. Rational integreert met deze release Rational XDE Modeler in deze IDE's. Tegelijkertijd heeft Rational Rational Suite TestStudio geïntegreerd in de op Eclipse gebaseerde WebSphere Studio IDE en Rational® PurifyPlus in de Microsoft Visual Studio .NET IDE. Gecombineerd breiden deze integraties de 'Extended Development Experience' uit en verbreden zij het bereik van testers, ontwerpers en architecten.

Voor ontwikkelaars van embedded softwareproducten bevat Rational Suite v2002 Release 2 een nieuwe versie van Rational Rose® RealTime. Verbeteringen in Rational® ProjectConsole bieden nieuwe mogelijkheden aan projectleiders van teams die gericht zijn op het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties, embedded software en softwareproducten en -systemen.

"Rational Suite v2002 Release 2 biedt tools en best practices die orde scheppen in de chaos waar ontwikkelteams tijdens softwareprojecten vaak mee worden geconfronteerd. Dit stelt deze teams in staat hun productiviteit te vergroten en hun doelen te bereiken," zei Eric Schurr, chief marketing officer van Rational Software. "Dat wij voortdurend verbeteringen hebben aangebracht aan ons software-ontwikkelplatform biedt de garantie dat systeem-engineers, analisten, ontwikkelaars, testers en projectleiders efficiënt samen kunnen werken om sneller goede software te ontwikkelen."

(353 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Rational Suite v2002 Release 2
Oplossingen voor architecten, ontwerpers en ontwikkelaars Rational Suite v2002 Release 2 biedt architecten, ontwerpers en ontwikkelaars de volgende toegevoegde waarde:

S Rational XDE Modeler is een nieuw product dat architecten en ontwerpers in staat stelt om visuele modellen te bouwen die de industrie-standaard Unified Modeling Language (UML) combineert met 'free form' tekenen. Rational XDE Modeler draait binnen IBM WebSphere Studio Application Developer, IBM WebSphere Workbench (gebouwd op Eclipse technologie) en Microsoft Visual Studio.NET, waardoor architecten, ontwerpers en ontwikkelaars dezelfde gebruikservaring kunnen delen;

S Rational® XDE® Professional v2002 Release 2 biedt ontwikkelaars nu gegevensmodellering, web publishing, rapportage- en 'assisted modeling' capaciteiten;

S Rational PurifyPlus v2002 Release 2, het eerste en enige runtime analyseproduct dat binnen een Microsoft Visual Studio .NET omgeving draait, biedt ontwikkelaars die gebruik maken van Microsoft .NET een probleemloze toegang tot het opsporen van memory leaks, 'code coverage' en performance-analyse direct vanuit hun IDE;

S Rational Rose RealTime v2002 Release 2 biedt ontwikkelaars van embedded software passieve 'state machine code generation mogelijkheden, die gecombineerd met de actieve 'class code generation van Rational Rose RealTime, code generation voor alle componenten van een real-time en embedded systeem mogelijk maakt.

Oplossingen voor testers
Rational Suite v2002 Release 2 verbetert de ondersteuning voor testers met ScriptAssure, een toonaangevende capaciteit in de Rational Suite TestStudio, die buitengewoon veerkrachtige testscripts produceert voor zakelijke Java- en webapplicaties.

De meeste gebruikers van geautomatiseerde testtools hebben de gevolgen ondervonden van een gemeenschappelijk probleem: geautomatiseerde testscripts hebben uitgebreid onderhoud nodig om ze te laten functioneren wanneer de GUI van een applicatie verandert tijdens haar ontwikkeling. Met de doorbraak van veerkrachtige testscripttechnologie in ScriptAssure, profiteren testers eerder en langer van de voordelen van geautomatiseerd testen in het ontwikkelproces. ScriptAssure vereist ook minder programmeeronderhoud, zodat het testteam zich kan richten op belangrijkere activiteiten.

Rational Suite TestStudio v2002 Release 2 voegt Java toe als scripting taal, waardoor testers samen met ontwikkelaars krachtige testsuites kunnen creëren. Deze nieuwe versie van Rational Suite TestStudio bevat ook IBM WebSphere Studio Workbench, een volledig functionerende Java IDE gebouwd op Eclipse technologie die integreert met IBM's WebSphere Studio producten.

Oplossingen voor projectleiders
Rational biedt een verbeterde Rational ProjectConsole. Door onderstaande nieuwe features kunnen projectleiders sneller de voorspelbaarheid van een project garanderen: S Metrics warehouse configuratie wizards;
S Rational® TestManager 'out-of-the-box' templates en sample collecties; S Microsoft Project handleidingen;
S Ondersteuning voor Sybase SQL server database.

Aanvullende informatie en productscreenshots van Rational Suite v2002 Release 2, Rational XDE v2002 Release 2 en Rational XDE Modeler zijn te vinden op http://www.rational.com/announcing2002_r2.jsp

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 98 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 een omzet van $689.8 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index® en de S&P 500 Index.

Ingezonden persbericht